Hükümet Konağı önündeki törende Atatürk Anıt'ına çelenk konularak saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından tören sona erdi.

Ardından bu kapsamda 50.Yıl ilk ve ortaokulunda  Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinin Konferans Salonunda program düzenlendi.

Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, burada yaptığı konuşmada, dünyanın en önemli ekonomileri içerisinde yer aldıklarını söyledi.

Bunun yeterli olmadığını ve bu anlamda gençlere, öğretmenlere, öğrencilere, anne ve babalara büyük iş düştüğünü aktaran Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"Bu nesli iyi, bilgili ve birikimli yetiştirmek zorundayız. Bu teknolojik çağda her şeyiyle donanımlı bir nesil yetiştirmek durumundayız. Başka şansımız ve ihtimalimiz yok. Bu yıl üniversiteye yerleşme itibariyle öğrencilerimiz rekor kırdı. Bu rekorlar önümüzdeki yıllarda yine artarak devam edecektir.

Lisede yetiştirdiğimiz her evladı üniversiteye alıştırmamız lazım. Bu ilçeden en iyi fakültelerde okuyan öğrencilerin çıkması lazım. Biz çocuklarımızı sadece matematiği iyi olsun diye göndermiyoruz. Öncelikle insanı insan olduğu için sevecek. Nesli en iyi şekilde yetiştirmekle mükellefiz."

Konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları şiirleri okudu, dans gösterisi sundu.

"Okuluma hoş geldin" adlı koro dinletisinden sonra program, ilçe halkının ilköğretimle ilgili röportajlarının yer aldığı sinevizyon gösterimiyle sone erdi.

Programa, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Canlı, Yüksekova Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Abdurrahman Pınar, AK Parti İlçe Başkanı Naci Bilici, kurum amirleri, öğrenci ve aileleri katıldı. (İHA)

Editör: Wan Haber