Yüksekova Anadolu imam Hatip Lisesi okulu öğretmen ve öğrencilerinin iş birliğiyle ‘Kudüs’ temalı 30 fotoğraf ve slayt gösterisinden oluşan sergi açıldı. Sergi  Cuma gününe kadar açık olacağı belirtildi.

Yüksekova Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Cahit Onat, "Kudüs’ün Müslümanların kanayan yarası olduğunu ifade ederek  'Kudüs' İslamındır. Fakat bugün kutsal beldemiz olan Kudüs, siyonist İsrail devletinin işgali altındadır. Müslümanlar, kutsal beldelerinde tutsak bir şekilde yaşamaya hapsedilmiş durumdalar. Mescid-i Aksa işgalci postalların altında çiğnenmektedir.

Son olarak ABD’nin Kudüs’ ü İsrail’in başkenti kabul etme provakasyonu kanayan yaramızı biraz daha derinleştirmiştir. Bu manada Kudüs meselesi Müslümanların en öncelikli meselesi haline gelmiştir ve gelmelidir. Kudüs davasını ruhunda ve kalbinde hissedemeyen hiçbir Müslüman düşünemiyorum. Kudüs bizim için bir varoluş meselesidir. Bu vesileyle öğrencilerimizin bu kutsal davayı ve Kudüs’ü bilmeleri için imkanlarımız ölçüsünde Kudüs sergisi düzenledik. Belki bu şekilde bir nebze de olsa Kudüs bilincimiz ve şuurumuz gelişir” dedi.

Öğrencilerin sergiye yoğun ilgi gösterdiğini belirten Onat, “ Aldığımız dönütler gayet olumlu. Öğrencilerimiz artık Kudüs’ü mesele olarak konuşabiliyorlar, gündemlerine alabiliyorlar.  Böyle bir yerin var olduğunu ve Müslümanlar için ne kadar önemli olduğunun bilincine vardılar.  Kudüs ile ilgili çalışmalarımız bunlarla sınırlı kalmayacaktır.” dedi./Yüksekovahalkınsesi

Editör: Wan Haber