Hüseyin Çelik Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinin toplantı salonunda düzenlenen programa Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Van Yerel Yazar ve Şairler Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M. Nuri Bekiroğlu, Hüseyin Çelik Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Sıddık Baykara, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Burada konuşan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Van’ın büyükşehir olmasıyla birlikte Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçeleri kurulduğunu hatırlatarak, “Bu ilçeler arasında hem akademik başarılar hem sosyal, kültürel ve sportif manalarda tatlı ve güzel yarışmalar başladı. Bizler diğer ilçelerimizi kendimizden ayrı tutmuyoruz, çünkü bütün öğrenciler bizim için hep aynıdır, hepimizin çocukları ve bizlerin gelecekleridirler. Bizim öncelikli amacımız, çocuklarımızın zararlı alışkanlıklardan uzak kalmasıdır ve iyi alışkanlıklar edinmeleridir. Bu bütün projeler valimizin ve kaymakamlığımızın himayesinde gerçekleşiyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de bu projelere çok katkıları var. Tuşba Belediye Başkanımız Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, öğrencilerimizin zararlı alışkanlıklardan alıkonulması ve okuma alışkanlığı edinerek akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarılar edinmeleri hususunda her zaman destekleri olmuştur. Bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyorum, tüm öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum” dedi.

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ise, “Kültürel faaliyet denince hemen akla Tuşba geliyor. Bizim bütün faaliyet ve etkinliklerimiz öncelikle hepimizin değerleri olan bütün öz değerlerimize uygun yapıyoruz. Burada Hüseyin Çelik Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinde olduğu gibi sizlere çok özel yazarlarımız ve şairlerimizi, yani değerlerimizi sizlerle buluşturuyoruz. Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte Tuşba Belediyesi olarak Van’ın yazar ve şairlerini tüm okullarımız ile buluşturacağız. Buradaki amaç ve gayelerin yüzlercesini sayabiliriz, ama ben sadece bir tanesini söylemek istiyorum. Şurada sizlerin içinde geleceğin şair ve yazarlarını görebiliyorum. Siz öğrencilerimiz de bu tür çalışmalar ile geleceğin yazarları olacaksınız, şairleri olacaksınız, yöneticileri olacaksınız ve en önemlisi devletin gerçek sahipleri olacaksınız. Eğitime tam destek vermek için sonuna kadar hep yanınızdayız ve sizlerin hizmetinizdeyiz. Bu tür programların hazırlanmasında emeği geçen bütün paydaşlarımıza, her okulun müdürleri ve öğretmenleri, öğrencilerimizi ve sizleri yalnız bırakmayan şair ve yazarlarımıza teşekkür ediyorum. Van’ımızın değerlerini gelecekte daha güzel yerlerde ve daha güzel eserlerle görmek üzere Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından konuk yazar Van Yerel Yazar ve Şairler Birliği Başkanı Yaşar Adıyaman’ın yaptığı söyleşinin ardından program sona erdi.(İHA)

Editör: Wan Haber