Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 39 yıllığına Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş'ye devredilen VOTAŞ'ta yaz aylarında tarım, kış aylarında ise hayvancılık yapılıyor.

Kentteki gazeteciler ile VOTAŞ'ı gezen ve işletme hakkında bilgi veren VOTAŞ yetkilileri, tarım ve hayvancılık çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren VOTAŞ İşletmecisi Asya Tarım Hayvancılık İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Karaman, VOTAŞ'ın 10 yıldır kurulduğunu ve 3 ay öncesine kadar Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunduğunu anımsattı.

Karaman, "Şimdi ise şirket Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hisselere bölünüp Van halkına mal edildi. Hali hazırdaki 2 bin 40 hissenin bin 600'ü satıldı. Şu anda elimizde 400'e yakın bir hisse var." dedi.

Satışlardan elde edilen kaynağın bir kısmının Büyükşehir Belediyesine verileceğini belirten Karaman, diğer kısmının da VOTAŞ'ın ana sermayesine ekleneceğini belirtti.

Karaman, "Büyükbaş hayvanlarımız 4-5 ay öncesinden getirildi. Şu anda bu hayvanlarımız satışa ve kesime hazır. Besi yaptığımız süreç içerisinde süt hayvancılığına geçilmiş olacak. İşletmenin asıl amacı olan süt hayvancılığı ve süt tesislerinin inşası başlayacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." diye konuştu.

Ekiplerinin 10 yıllık deneyimle VOTAŞ'ta çalıştığını kaydeden Karaman, işletmenin büyütülmesi adına çalışmaların devam edeceğini söyledi.

VOTAŞ hakkında bilgiler veren Şirket Müdür Münür Karam da VOTAŞ'ın toplam 4 bin dönüm arazisinin olduğunu söyledi.

Karam, şunları ifade etti:

"Bu 4 bin dönüm arazinin 2 bin 800 dönümü pivot denilen modern sulama araçları ile sulanmakta. Geriye kalan arazide imkanlarımızla sulama yapıyoruz. Şu anda arazimizde bin 800 dönüm civarında yonca, 460 dönüm silajlık mısır, bin 500 dönümde ise arpa ekimi var. Bu ekinlerin yanı sıra 180 dönümde de elma ağaçları yer alıyor."

Karam tarımın yanı sıra hayvancılığında yapıldığı şirkette 400 baş civarında angus ve angus kırması besi hayvanın olduğunu belirtti.

Programa VOTAŞ hissedarları da katıldı. (AA)

Editör: Wan Haber