Van Balığını ve Van Gölü'nü korumak, bu olgulara dikkat çekmek için çeşitli aktiviteler gerçekleştiren Vangölü Aktivistleri'nin doğa aşkı sürüyor.

Göl ve balığı korumak için verilen mücadelenin bir parçası olma gayretinde olan Vangölü Aktivistleri Derneği, şimdi de meyve ağacı dikme kampanyası düzenliyor. Kampanya başlatan ve bir süre sosyal medyada kampanyaya destek isteyen Vangölü Aktivistleri, yarın Erciş Balık Bendi'nde 400 civarında meyve ağacını toprakla buluşturacak. Aktivistlerin sloganı da hazır; “Muhteşem balık göçünü, muhteşem alanda izlemek için; senin de dikili bir ağacın olsun!”

Van, bir süre sonra olağanüstü bir görselliğe tanıklık edecek. Az bir süre sonra; dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan Van Balığı, üremesini gerçekleştirebilmek için tatlı sulara doğru yola koyulacak. Bu yolculuk beraberinde de olağanüstü bir görsellik sunacak. Mucizevi yolculuk, izleyenleri adeta büyüleyecek. Van Balığı bu şölene hazırlanırken, Vangölü Aktivistleri Derneği de, göçün en net şekilde izlendiği Erciş Balık Bendi'nin daha yeşil olması, o muhteşem göçün, daha yeşil bir alandan izlenebilmesi için kolları sıvadı. Aktivistler, bir süredir devam ettirdiği kampanya kapsamında yarın 400 civarında meyve ağacını Erciş Balık Bendinde toprakla buluşturacak ve doğaya bir soluk olacak.

GEÇEN YIL EKİLEN AĞAÇLAR MEYVE VERDİ

Geçtiğimiz yıl da aynı alanda çeşitli meyve ağaçlarını toprakla buluşturan Dernek, bu yıl o ağaçların meyve verdiğini de görünce, kampanyayı sürekli hale getirme kararı aldı. Kampanya kapsamında yarın 400 civarında meyve ağacını toprakla buluşturacak olan Dernek, Van Balığı göçünün daha yeşil, daha güzel bir ortamda izlenmesine ortam hazırlamak niyetinde. Bu yönde çağrı yapan Vangölü Aktivistleri Derneği, doğa severlerin kampanyaya destek sunmasını arzuluyor. Dernek aktivistleri bu çerçevede; “Van Gölü Balığının muhteşem göçünü daha yeşil bir alanda izlemek için beraber ağaç dikmeye gidiyoruz. Erciş Balık Bendinde senin de dikili bir ağacın olsun” sloganı ile vatandaşları ağaç dikimine davet ediyor.

Dernek, bu kampanyayı yaparken, sürekli vurguladığı bir konunun da es geçilmesini istemiyor. Dernek, vurgu yapılmasını istediği konuya, kendisi şu şekilde vurgu yapıyor; “Van Gölü'nü koruyalım. Van Gölü Balığı'nı sahiplenelim. Özellikle avlanma yasağı boyunca Van Gölü Balığını avlamayalım, satmayalım, almayalım, tüketmeyelim. Bunların yanında doğayı sevelim, ağaç dikelim...”

Erciş Balık Bendindeki meyve ağacı dikiminin yarın saat 11.00'de yapılacağı kaydedildi. 

Editör: Wan Haber