Van'ın önemli işadamlarından birisi olan ve 7 Nisan'da yapılan Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Adayı Zahir Kandaşoğlu, seçim sonrası kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Gazetecilere seçim değerlendirmesi yapan Kandaşoğlu, yaşadığı sorunları anlattı. Kandaşoğlu toplantı da Van TV'yi neden sattığını da anlattı. Peki Kandaşoğlu, Van'ın uyduda olan tek kanalını neden sattı?

Kandaşoğlu kanal satışıyla ilgili şunları söyledi:

"Van'ın TV'nin geleceği, Van'ın reklamı için 5 milyon lira zarar ettim. Kanalda her ay 250 bin lira giderim vardı, gelirim ise 7-8 bin lira arasındaydı. Burada şahit olan arkadaşlar var. Bu memlekete bu yatırımı yapan ve desteği sağlayan bir adamı niye hedef alsınlar.

KANDAŞOĞLU: TELEVİZYONU ZORLA SATTIRDILAR

Kanalın kapanma nedenini açıklayan Kandaşoğlu, "Benim televizyonumu siyasiler oyun edip sattılar. 50 defa siyasilere gittim. Bitlsi yayın için şu kadar ödeme yapıyor bizde aynısını yapalım diye bana yok dediler. Satılsın ne olacak dediler. Türkiye'de 800 televizyon var senin televizyonun satılsa ne olacak dedi siyasiler bana. Zorla sattırdılar. Yine biz ailemiz olarak buradayız." İfadelerini kullandı.(Şehrivan Gazetesi)

Editör: Wan Haber