HDP Van İl Örgütünü ziyaret eden Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu üyeleri HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede ve İl Yöneticileriyle bir araya geldi.

Ziyaret esnasında ilk olarak söz alan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin içinde bulunduğu koşullar itibariyle siyaset yapmanın oldukça zorlaştığını kaydeden Dede, “ HDP olarak Türkiye’de yaşayan herkes için özgürlük, barış, adalet ve demokrasi taleplerimizi yükseltiyoruz. Bizim mücadelemiz sadece kendimiz için değil, herkes için demokrasi çabasıdır. Yıllardır bunun mücadelesini veriyoruz. Bu anlamda Türkiye’de mevcut iş ve ticaret çevrelerinin durumu da ortada. Ülkenin ekonomisi tamamen felç olmuş ve iş adamları yatırım yapamaz hale getirilmiş. Bu açıdan iş çevrelerinin sesini daha fazla yükseltmesini bekliyoruz.” dedi.

Ardından konuşan Van TSO Başkanı Necdet Takva’da ülkenin içinde bulunduğu koşullara dikkat çekti. Takva, siyaset kurumunu önemsediklerini bu açıdan HDP Eş Genel Başkanları, milletvekillerinin ve siyasetçilerin tutuklanmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirmediklerini kaydetti. Takva ayrıca, yaşananlara karşı ‘Nasıl sesimizi yükseltebiliriz’ konusunda yeni bir strateji belirlememiz gerekiyor.” Diye konuştu.

Editör: Wan Haber