OSB Bölge Müdürlüğü hizmet binasında yapılan toplantıya, Vali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Başkanı Mirza Nadiroğlu, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.


Yaklaşık bir saat süren toplantıda, 2012 yılında arsa tahsisi yapılan 46 firmanın fiziki ve imar durumu görüşüldü. Temeli atılan ve inşaatları devam eden işletmelerin yapı ve kullanım ruhsatlarının tamamlanmasını isteyen Vali Karaloğlu, ek organize sanayi bölgesine yapılacak arsa taleplerinde, reel olanlara öncelik verilmesini istedi.


OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan da, 60 hektarlık üçüncü ve dördüncü etapta devam eden imar, doğalgaz ve altyapı projeleri ile ilgili bilgi verdi. Üçüncü ve dördüncü etap projelerinin DAKA’ya sunulacağını belirten Hakan, “Üçüncü etapta deprem sonrası yatırımcılara arsa tahsisi yapılmıştı. Bu firmalardan 5’i üretim faaliyetine başladı. Şu anda Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmak isteyen 138 firma sırada bekliyor. Dördüncü etabın imarı bitince de firmalardan uygun görülenlere tahsis yapılacak. 2013 yılında Van’a yurt içinden ve yurt dışından ciddi yatırımlar bekliyoruz” dedi.

Editör: Wan Haber