Van’ın Erciş ilçesinde polis ekipleri, şüphelendikleri bir minibüste yaptıkları aramada 7 bin 795 paket kaçak sigara ele geçirdi.

Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü TEM Büro Amirliği ekipleri, kaçakçılara yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında PKK/KCK/YPG terör örgütlerinin finansman kaynağı olan gümrük kaçağı sigara ile mücadele kapsamında şahısların ve gümrük kaçağı sigaraların yakalanmasına yönelik Van-Ağrı karayolunda yapılan yol kontrolleri esnasında durumundan şüphelendikleri bir minibüste arama yapıldı. Yapılan aramada yurda yasadışı yollardan sokulan 7 bin 795 paket gümrük kaçağı bandrolsüz sigara ele geçirildi. Konu ile ilgili 1 şahıs gözaltına alınırken, adli işlemlerin devam ettiği belirtildi.

Hakkari’den Van’a gelmekte olan ve kaçak sigara sevkiyatı yapıldığı yönünde ihbarı yapılan şüpheli bir aracın sürücüsü, Gürpınar ilçesindeki Güzelsu Jandarma Karakol Komutanlığınca yapılan yol emniyet ve kontrol uygulama noktasını fark ederek geri kaçmaya başladı. Jandarma ekiplerince yapılan takip neticesinde, şüpheli araç durdurularak yakalandı. Araçta yapılan arama neticesinde 6 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Başkale 4’ncü Hudut Tabur Komutanlığınca sınır hattında icra edilen keşif gözetleme esnasında yasadışı yollardan Türkiye topraklarına girmeye çalışan şahıs ve şahıslara müdahale etmesi üzerine, “dur” ihtarına uymayarak İran tarafına kaçan şüphelilerin bıraktığı çuvallar içinde yapılan kontrolde 5 bin 590 paket kaçak sigara ve 5.5 kilogram tütün ele geçirildi.

Gevaş ilçesindeki Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığınca devam eden yol emniyet faaliyetleri neticesinde ise, 796 paket olmak üzere toplamda 12 bin 886 paket kaçak sigara ele geçirildi.

Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Gürpınar İlçe Emniyet Amirliği ekiplerince Van-Başkale karayolu üzerinde oluşturulan uygulama noktasında şüphe üzerine bir aracın durdurulduğu belirtildi. Araçta yapılan aramada 13 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirilirken, olayla ilgisi olduğu tespit edilen H.Y. isimli şahıs ise gözaltına alındı. Soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.(İHA)

Editör: Wan Haber