Merkez Camisi’nde kılınan Cuma namazı sonrasında düzenlenen basın açıklamasında Ağrı Sivil Toplum Platformu adına hazırlanan metni okuyan Kerem Anığ, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör örgütünün darbe girişimi saldırısı püskürtüldükten sonra PKK’nın saldırılarını tekrar artırdığını belirtti. 

Anığ, “Güneydoğu Anadolu bölgesinde gün geçmiyor ki bombalar patlamasın, canlar yanmasın. Terörün son günlerde Diyarbakır, Mardin, Hakkâri, Van, Elazığ ve Bitlis’te ki saldırıları hepinizin malumudur. Özellikle bölgede yaşayan insanımız başta olmak üzere bütün ülkenin yüreği yanmaktadır. Hain terör; çocuk, kadın, erkek demeden her önüne geleni kalleşçe katlediyor. Biz biliyoruz ki, acıyla yoğrulmuş bir vatanın insanlarının birliğini, kardeşliğini bu tür saldırılar bozamayacaktır. Her saldırı bizi biraz daha kenetlenmektedir. Acıda ve kederde kaynaşmış insanımız, sabırla bu saldırılara direnecek tarihi ve manevi birikime sahiptir. Bölge halkı 40 yıldır direniyor. 15 Temmuz’da da hep beraber direndik, bundan sonra da direneceğiz. Bu iradeyi bütün dünyaya gösterdik. Küresel güç odakları ve taşeronları da bu gerçeği bildikleri içindir ki, en alçak ve en kalleş saldırılara başvuruyorlar. PKK özellikle 6-8 Ekim olaylarıyla beraber inançlı halkımızın tüm kesimlerine yönelik vahşice katliamlar gerçekleştirmiş ve gerçekleştirmeye maalesef devam etmektedir. Sevgili Peygamberimize gerek yazılı basın ve gerekse de asmış oldukları afişlerle çirkin hakaretlerde bulunmuşlardır. Halkımızın perişan olmasına, evlerinin, barklarının yıkılmasına sebep olan, anlamsız çukur siyaseti ile birçok masum insanımızın hayatlarını kaybetmesine, şehirlerimizin yıkılıp yaşanmaz hale gelmesine, yüz binlerce kardeşimizin yerinden yurdundan ayrılıp göç etmesine neden olmuşlardır. Terör örgütü, bölge insanımızı esir almaya çalışmaktadır” dedi.

PKK, Kürtlere değil başka odaklara hizmet ediyor"
Kürt halkının sözde hakları için yola çıkan PKK’nın hangi odaklara hizmet ettiğinin çok daha iyi bilindiğine dikkat çeken Anığ, “Üst aklın oluşturduğu stratejinin taşeronu olan PKK’nın asıl niyeti, etnik fay hatlarını harekete geçirerek iç savaş çıkarmaktır. Buradan tüm vicdan sahiplerine seslenerek şu soruyu sormak istiyoruz. Bu Millet’e yazık değil mi? Hükümet yetkililerine de şu mesajı vermek istiyoruz. Kürt halkının, insani ve İslami taleplerinin verilmesi konusunda gösterilen gayret arttırılarak devam edilirse, bu terör örgütü halkımız üzerinde ki etkisini bitirecektir. Artık her şey deşifre olmuştur. Ülkemize dönük saldıran taşeron örgütlerin ortak bir proje olduğu bugün açık seçik bilinmektedir. FETÖ, DEAŞ ve PKK aynı küresel odakların stratejileri çerçevesinde hareket eden terör örgütleridir. Bu üç terör örgütü de aynı amaca hizmet etmektedir. Ümmetin son kalesi olan Türkiye’yi düşürmeden emellerine ulaşamayacaklarını bilen üst akıl, taşeron örgütler eliyle tüm güçleriyle saldırmaya devam etmektedir. İşte bu yüzden ülkemiz sadece terörle mücadele etmiyor, ülkemiz küresel güçlerin oyununu da bozmak için büyük bir mücadele veriyor. Batı’nın terör örgütlerine karşı ikiyüzlü bir tavır içinde olduğunu biliyoruz. PKK’nın özellikle Avrupa ülkeleri tarafından nasıl desteklendiğine acı bir şekilde şahit oluyoruz. Bu yüzden batının terörle mücadelesi çıkar esaslıdır ve söylemden ibarettir. Özellikle 15 Temmuz’da demokrasiye yapılan darbe konusunda takındıkları tavır, onlarında ikiyüzlü tavrını bir kere daha ortaya koymuştur. Bu yüzden Türkiye kendi mücadelesini kendi öz kaynaklarıyla veriyor. Bütün bu hile ve desiselere rağmen birlik ve beraberlik içinde kendi yolculuğumuza devam edeceğiz. Yeniden Büyük Türkiye yolunda elbette karşımıza yeni sorunlar, yeni saldırılar çıkacaktır. Kürt'üyle, Türk'üyle, Alevisi, Sünnisiyle hep beraber bu zorlukların, bu saldırıların altından kalkacak güçteyiz. Yeter ki bu irademizi kaybetmeyelim. Yeter ki birliğimizi daha da güçlendirelim. Tarihi ve manevi derinliğimiz, kültürel birikimimiz bize yol gösterecek güçtedir. Yeter ki görebilelim. Bu vesileyle terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)

Editör: Wan Haber