Ortadoğu Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar 4 gün sürecek. Yurt içi ve yurt dışından 45 firmanın katıldığı fuarın açılışı, protokol tarafından kurdele kesimi ile yapıldı. Açılışta gazetecilere açıklamalarda bulunan Van Valisi Murat Zorluoğlu, kentin bir fuar şehri olduğunu belirtti. Van’a geldiği günden bu yana 4’üncü fuarın açılışına katıldığını ifade eden Vali Zorluoğlu, “Çok kıymetli bir fuar alanımız var. Bu anlamda Kalkınma Bakanlığımıza bir kere daha teşekkür etmek lazım ki, Van'a böyle güzel bir tesisi kazandırdı. Bizde Vanlılar olarak burayı çok iyi kullanmaya gayret gösteriyoruz. Fuarımıza 45 firma katıldı. Bunlardan bir tanesi de yurt dışından. Dolayısıyla fuarımızın uluslararası bir tarafı da var. Van'da bu tür fuarların yapılması ve bu sayıların artırılması Van'da ekonomik olarak gelişmeye ve kalkınmaya işaret ediyor. Bizde bu anlamda fuarımızın devamı ve büyümesi için çaba göstermeye devam edeceğiz” dedi. 

“Her hafta bir fuar yapacağız” 

Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler ise, 10 gün önce ‘Tekstil ve Ev Tekstili Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, “Van artık bir fuar şehri oldu. Bugün bir fuarımızı açtık, önümüzdeki hafta bir fuarın daha açılışını yapacağız. Ramazan ayına kadar her hafta bir fuar organize ederek değerlendireceğiz. Bu da Van’ın stratejik konumu ve potansiyelinin ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bugün açtığımız fuarda 45 tane standımız var. Bu firmaların büyük çoğunluğu ise ulusal ve üretici firmalardır. Zaten fuarların amacı da bölgedeki üretimi pazarlayacak unsurlar bulmaktır. Bunun da amacına hizmet eden bir fuar olacağını umut ediyoruz” diye konuştu. 

Bu yılki fuara ilginin yoğun olduğunu ifade eden Güler, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Fuarlarımıza yavaş yavaş uluslararası nitelik kazandırıyoruz. Geçen sene inşaat fuarımızda 25 firmamız varken, bu sene ise büyüyerek 45 firma ile açtık. Hedefimiz 2020-2023 yıllarında Van’da en az 5 tane uluslararası fuar düzenleyerek, yurt dışından 5 bin ziyaretçinin katılımını sağlamaktır.” 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri stantları gezerek firma yetkililerinden bilgi aldı. Açılışa Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.(İHA)

Editör: Wan Haber