Kış mevsiminin sert ve uzun sürdüğü Erciş'te, havanın mart ayında ısınmaya başlamasıyla inşaatlar hız kazandı. Mevsim şartları nedeniyle kışın çalışamayan inşaat işçileri de güneşin yüzünü erken göstermesiyle iş başı yaptı.

İnşaat sezonunun geçmiş yıllara oranla erken başlamasıyla işçiler, ekmek parası kazanabilmek için sabahın erken saatlerinde inşaat alanlarının yolunu tutuyor.

"Çalışamadığımız günleri telafi edeceğiz"

Kalıp ustası Ekrem Yıldız, havaların erken ısınmasının kendilerini sevindirdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Memleketimizde kışlar uzun ve sert geçiyor. Bundan dolayı kışın pek fazla çalışma imkanımız olmuyor. Bu yıl havalar erken ısındı. Biz de bunu fırsat bilerek iş başı yaptık. Havalar soğuyana kadar durmadan çalışıp çalışamadığımız günleri telafi edeceğiz." 

İnşaatta çalışmanın zorlu bir iş olduğunu dile getiren Yıldız, "Kazandığım parayla 8 nüfusun geçimini sağlıyorum. Başka alternatifimiz yok. Memleketimiz kırsal bir bölge olduğu için iş imkanları kısıtlı. Burada iş bulamayan gençler de batıya gidip ekmek paralarını kazanmaya çalışıyorlar" diye konuştu. 

Demir ustası Abdurrahman Başkaya da memlekette iş bulamadıkları zaman batı illerine gitmek zorunda kaldığını anlattı. 

Bu yıl sıcak bir kış geçirdiklerini ifade eden Başkaya, şunları kaydetti:

"Havalar diğer yıllara göre daha erken ısındı. Bizim işimiz hava şartlarına bağlı. Havalar ne kadar erken ısınırsa bizim de o kadar işimize gelir. Bu yıl havalar erken ısındı ve biz de bunu değerlendirip ekmek paramızı kazanmak için iş başı yaptık. Umarım havalar hep böyle güzel olur."

İnşaat işçisi İlhami Çavaş da ailelerinin geçimi için zorlu şartlara rağmen inşaatta çalıştıklarını söyledi.

Bazen havaların soğuk olduğu günlerde de mesai yaptıklarını dile getiren Çavaş, "Memleketimiz soğuk bir yer. Bazen havanın soğuk olduğu zamanlarda bile çalışmak zorunda kalıyoruz. Ailemin geleceği için tüm zorlukları göze alarak çalışıyorum. Çocuklarım daha güzel bir geleceğe sahip olsunlar diye gece gündüz demeden çalışıyorum." ifadelerini kullandı.(AA)

Editör: Wan Haber