Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından genç çiftçilerin tarım ve hayvancılığa yönlendirilmesi, ülke ekonomisinde tarım ve hayvancılık sektörünün canlı tutulması ve genç çiftçilere destek olmak amacıyla gerçekleştirilen Genç Çiftçi Projesi kapsamında 30 bin TL hibe desteğinden Van’da toplam 216 genç çiftçinin proje başvurusu onaylanarak desteklenmeye hak kazanmıştı.

Bu kapsamda sunulan toplam 216 projenin; 152 adedini büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, 27 adedini arıcılık, 16 adedini kanatlı hayvan yetiştiriciliği ve 21 adedini ise meyvecilik, seracılık, bağcılık ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği projeleri oluşturmaktadır. Kırsal kalkınma destekleri kapsamında Genç Çiftçi Projeleri’nin desteklenmesi hakkında yayımlanan tebliğ ve uygulama rehberi ile talimatlar doğrultusunda Van ilimizin Başkale ve Çatak İlçelerinde hibe desteği almaya hak kazanan 2 genç çiftçimize Tarımsal İşletmeler Genel Müdürlüğü aracılığıyla 80 baş kıl keçisi teslim edilmiştir.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri kapsamında desteklenmeye hak kazanan diğer genç çiftçilerimize Bakanlığımızın belirleyeceği takvime göre peyderpey hayvan dağıtımı yapılacaktır” denildi. İHA

Editör: Wan Haber