Van Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen programa Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Eren, DAKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay, KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas ve kursiyerler katıldı. Burada konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Eren, ‘Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi’nin Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında düzenlendiği söyledi. Eren, “Proje Döngüsü Yönetimi eğitimlerimiz, 4 kurs halinde 120 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi. Amacımız, Van’da fon sağlayıcı kurumlara proje hazırlama kapasitesi oluşturmaktır. Bu konuda gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimize katkı veren tüm kurumlara teşekkür ederiz. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2005 yılında başlayan proje yürütme, yazma ve paydaş olma serüvenimiz, geçen zaman içinde oldukça başarılı bir şekilde devam etti. Uluslararası ortaklıkların yanı sıra gerçekleştirdiğimiz projelerde ülke, kent ve üye çıkarlarımızı düşündük. Odamıza kayıtlı üyelerimize yönelik gerçekleştirdiğimiz eğitimler, tarladaki çalışan köylülere yönelik projelerimiz, okuldaki öğrenci, alanda çalışan gazeteciler, zabıtalar, polisler ve ev hanımları, hepsi bizim projelerimizde yer alan kesimler oldu. Türkiye’de en çok proje hazırlayan ticaret ve sanayi odalarından biriyiz. Aynı zamanda Van da AB fonlarından en çok faydalanan iller arasında yer almaktadır. Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak kazandığımız bu deneyimimizi ortaklıklarla güçlendirmek istiyoruz. Dolayısıyla, kentte proje hazırlama kapasitesinin artmış olması hepimizin yararına olacaktır. Daha fazla proje, daha fazla kaynak, daha fazla faydalanan kişi demektir. Bu nedenle fikrin projeye dönüşmesi, uygulanması için bu konuları bilen deneyimli insanlara ihtiyaç var. Düzenlediğimiz eğitimlerimize katılan kişilerin fikirlerini projeye dönüştürmesi, uygulaması en büyük dileğimiz. Özellikle uluslararası fonların kullanımı konusunda yaşanan eksikliğin bu vesileyle az da olsa giderilmesini temenni ediyoruz” dedi. 

DAKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay ise, Van Ticaret ve Sanayi Odası gibi bir ortakla her zaman güzel çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “Bugün burada Türkiye’de en çok ‘Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi’ düzenlenen bir ticaret ve sanayi odasında bulunuyorsunuz. Bu kentimiz için önemli bir şanstır. Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi ile sadece proje hazırlamakla kalmayacaksınız. Buradan edindiğiniz bilgi ve tecrübelerden hayatta ve yaptığınız işlerde de faydalanacaksınız. Bu bile kişisel gelişimimiz için başlı başına önemli katkılar sunacaktır. Katılımcı herkese hayatta başarılar dilerim” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından Van TSO Yönetim Kurulu Üyesi Şefik Eren, DAKA Planlama, Programlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay ve KOSGEB İl Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas, katılımcılara sertifikalarını takdim etti. Program, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.(İHA)

Editör: Wan Haber