Gevaş'ta düzenlenen toplantıya  Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan, Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, genel sekreter yardımcıları  Mehmet Yaşar, Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi, Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kirekin, Van Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fevzi Altuner, DSİ 17. Bölge Müdürü Sami Güzel, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, VASKİ Genel Müdürü A. Vahap Gezgen ile ilgili daire başkanları katıldı. Gevaş Çok Programlı  Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Gevaş'a bağlı 38 mahalle muhtarı iştirak ederek, sorunlarını aktarma imkanı buldular.

Toplantıda ilk olarak konuşan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Gevaş'a yapılan çalışmaları anlatarak, ilçeye verilen önemden dolayı Vali Taşyapan ve beraberindekilere teşekkür etti.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İbrahim Taşyapan ise, kamu kaynaklarının kendilerine emanet olduğunu belirterek, "Bizler bunu en iyi şekilde ve adil olarak harcamakla sorumluyuz. Hizmetleri öncelik sırasını tespit ederek yapacağız. Van'da mezralar hariç 687 mahalleye hizmet götürüyoruz. Gevaş'ta da çok güzel hizmetler yapıyoruz. Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın olmak üzere tüm belediyelerde görev yapan belediye başkanlarımızla uyumlu bir işbirliği içindeyiz" dedi.

Muhtarların hiçbir aracı kullanmadan kendilerine ulaştığını belirten Taşyapan, "Hizmet için aracıya gerek yok, muhtarlarımızın talep etmesi yeterlidir. Muhtarlarımız devletin seçilmiş muhataplarıdır. Onlar halkı temsil etmektedirler. Devletimizin temel amacı millete hizmetin en iyisini yapmaktır. Köylerin büyükşehir statüsü ile mahalleye dönüştürülmesi sonucu ihtiyaçlar arttı. Bizler içme suyu, kanalizasyon, park gibi hizmetleri öncelik sırasına göre yerine getirmeye çalışıyoruz. Sizlerin ilettiği sorunların tespitinden sonra yetkili kurumlarımız çözüm için gayret gösterecekledir" diye konuştu.

Genel  Sekreter Mustafa Yalçın da, belediyenin tek kuruşunu israf etmeden tüm imkanları halk için kullanacaklarını belirterek, "7/24 esasına göre bir çalışma temposuyla hareket edeceğiz. Boşa geçireceğimiz bir anımız bile olmamalı. Belediye hizmetleri ertelemeye gelmez. Bundan sonra artık zaman kaybına tahammülümüz yok. Tüm mesaimizi  Van'ın geleceği için harcayacağız" ifadesini kullandı. (İHA)

Editör: Wan Haber