DBP’li Belediye Eş Başkanları Hüseyin Olan ve Nevin Daşdemir Dağkıran ’silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlamasıyla tutuklanmıştı.

 İçişleri Bakanlığı Bitlis Valisi Ahmet Çınar’ı Belediye Başkanvekili olarak atadı. Bitlis Valisi Ahmet Çınar, beraberinde Vali Yardımcıları Kamil Güzel, Hakan Şeker ve İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile birlikte saat 10.30’da Bitlis Belediyesi’ne gelerek göreve başladı.

‘DEVLET ARTIK ESKİ DEVLET DEĞİL’

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çınar, vatadaşlara hizmet etmekten şeref duyduklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Devlet artık eski devlet değil. Yeni Türkiye, yeniden büyük Türkiye anlayışıyla yoluna çıkmış devlet var. Geçmişte bir takım arızalı anlayışlar, hastalıklar hepimizin bildiği gibi vardı. Vatandaşa bir tepeden bakma, yapılan işi vatandaşın başına kakma, ’Ben olmazsam bunlar olmazdı’ anlayışı gibi bir takım yanlış, hastalıklı tavırlar vardı.

Geçmiş yıllar için diyorum bunları. Ama yeni Türkiye, yeni devlette tamamen vatandaşa hizmeti esas alan bir anlayış var. Biz vatandaşa hizmet etmekten, Bitlis’e Bitlislilere hizmet etmekten, Bitlislilerin hizmetkarı olmaktan şeref duyuyoruz. Burada hem valilik hizmetlerimizi yürütürken, diğer taraftan da belediye hizmetlerini en iyi şekilde yapmaya gayret edeceğiz. Hep birlikte, vatandaşlarımızla birlikte bu şehri daha yaşanabilir, daha konforlu hale getireceğiz. Hedefimiz bu olacak.” 

Editör: Wan Haber