Van ulaşımında yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması için Büyükşehir Belediyesinde bir istişare toplantısı yapıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ulaşım Dairesi Başkanı Kemal Mescioğlu, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Tuğrul, Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Murat Yazlık ile kooperatif temsilcileri katıldı. Toplantıda toplu ulaşım hatlarında yaşanan güzergah sıkıntıları olmak üzere birçok konu konuşuldu.

Halk otobüsleri ve kooperatif temsilcilerini tek tek dinleyen Tamer, çözüm odaklı bir belediyecilik ortaya koyduklarını belirterek, yaşanan sıkıntıları istişare yoluyla çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi.

Toplantıda özellikle bazı kooperatiflerle halk otobüsleri temsilcileri arasında güzergah planlamasından dolayı sıkıntılar yaşandığını belirten Tamer, “Bu sorun yıllardır devam eden, ancak bir türlü çözüme kavuşturulmayan bir sorundur. Bu sıkıntıların hemen bir günde çözülmesi mümkün değildir. Kooperatifler arasında da sorunlar olduğunu biliyoruz. Bizler de bunların temsilcilerini bir araya getirerek, ortak bir kararda buluşmak istedik. Burada herkes kendi sıkıntılarını dile getirdi. Bizler gerekli notlarımızı aldık. Bizim bütün çabamız Van’da toplu taşımayı daha güzel bir noktaya getirmektir. Halkımızla ve ilgili birimlerle istişare ederek yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak istiyoruz. Buna tek başımıza karar vermiyoruz. Bugün de bu sorunu çözmek için ilimizde bulunan bütün kooperatif başkanları, cemiyet başkanı ve halk otobüslerimizin temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdik. Bu tür sorunların çözüm noktası Büyükşehir Belediyemizdir. Bu sıkıntıları gerek valimizle gerekse genel sekreterimizle de istişare ederek inşallah en kısa sürede çözüme kavuşturacağız” dedi.

İlk defa yapılan toplantıda kooperatiflerin kendi aralarında yaşadıkları sıkıntılar ve özellikle güzergah planlanmasıyla ilgili konuların masaya yatırıldığını ifade eden Tamer, şunları kaydetti:
“Buradaki temel problem, Van’ın büyükşehir statüsüne kavuşmadan önce belirlenen güzergahlardır. Bunlar maalesef bugüne kadar da böyle devam edip gelmiştir. Oysaki Van, 2014 yılından beri büyükşehir statüsüne kavuştu. Dolayısıyla 3 merkez ilçemiz mevcuttur. O yüzden de söz konusu güzergahların yeniden düzenlemek gerekiyor. Kentte biliyorsunuz 4 çeşit toplu ulaşım araçlarımız mevcuttur. Bizlerde bunların tüm temsilcileri ile bir araya geldik, bundan sonra da bir karar vererek sonuca gitmeye çalışacağız.”(İHA)

Editör: Wan Haber