Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır’daki DBP Genel Merkez Danışma Bürosu’nda basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Tuncel, kayyum atanan belediyelerin eş başkan ve meclis üyelerinin görevlerinin başında olduğunu belirtti.

Sebahat Tuncel şöyle konuştu:

“Toplam 24 belediyemize kayyum atandı. Bazı belediyelere kayyum atanacağına ilişkin de açıklamalar var.

“‘Kürtlerin böyle bir hakkı yok’ diyorlar”

“Başbakan ‘hodri meydan’ diyerek, ‘istediğimizi yaparız’ kabadayılığı ile demokrasiyi rafa kaldırmış durumda.

“Halk bizi seçmiş, bize oy vermiş. Bu ülkeyi yönetenler her fırsatta sandıktan bahsediyorlardı. Onlara oy verenler halk iradesini temsil ediyor, bize oy verenler temsil etmiyor. Bunu demek istiyorlar. ‘Kürtlerin böyle bir hakkı yok’ diyorlar.

“Hodri meydan, seçim yapalım”

“İktidar Kürtlere karşı düşmanca bir politika izliyor. ‘Teröre destek veriyorlar’ sözleri safsata. Belediyelerimize gönderdikleri müfettişler bir tane rapor yazdı mı? Kim yalan söylüyor. Kimseyi kandıramazsınız. Haydi hodri meydan, ‘seçim yapalım’ dedik. Ama onların dertleri bu değil.

“Belediye binalarını gasp ettiniz diye kimse evinde oturmayacak”

“Belediyelere kayyum atanması yoluyla el konulması darbe anlamına gelir. Nasıl 15 Temmuz’da halk darbecilere karşı durmuşsa, şimdi de halkın haklarına sahip çıkması meşrudur.

“Bir haktan bahsediyoruz. DBP olarak bu hukuksuzluğa karşı mücadele edeceğimizi, kayyumu tanımayacağımızı söyledik. Halk iradesini gasp eden bu darbeyi yapanlardır, halkımız da tanımamalıdır.

“Seçilmiş belediye başkanları görevlerinin başında olacak. Belediye binalarımız gasp edilmiş olabilir. Parti binalarımız belediye başkanlarının bürolarıdır. Arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz binalarımız ya da uygun görülen yerlerde görevinin başında olacaktır.

“Siz belediye binalarını gasp ettiniz diye kimse gidip evinde oturmayacak. Sorunları kayyum çözmez. halkımızın seçtiği temsilciler çözecektir.

“Kayyuma karşı direnişe çağırıyoruz”

“9 günlük idari tatilin bitimiyle birlikte pazartesi gününden itibaren tüm belediye işçilerini kayyuma karşı direnişe çağırıyoruz. Halkımızı da kayyuma karşı eylemlerde tepkilerini dile getirmeye çağırıyoruz.

“Baskıya karşı direnmek bizim en iyi bildiğimiz şey”

“Hakkari’de kayyuma karşı açlık grevi yapılan DBP binasına baskın yapıldı. Hakkari il binasında aralarında belediye eş başkanlarımız ve çalışanlarımızın da olduğu arkadaşlarımız gözaltına alındı.

“Bu hukuksuzluğun derhal sona ermesi gerekiyor. AKP hükümeti temel hak ve özgürlükleri engelliyor. Bu görüntü Türkiye’nin artık bir polis devleti olduğunu gösteriyor. Baskıya karşı direnmek bizim en iyi bildiğimiz şey.

“Dersim’de açığa alınan öğretmenlerin çoğunluğunun görevlerine iade edildi. Diyarbakır’da ise hala 4 bini aşkın öğretmen hakkında yeni bir işlem yapılmadı.

“Adalet yoksa, özgürlük yoksa, demokrasi yoksa barış da yok”

“Türkiye’yi ne hala getirdiklerini görüyoruz. Bizim varlık nedenimiz savaşa, hukuksuzluklara hayır demek. Adalet yoksa, özgürlük yoksa, demokrasi yoksa barış da yok.”

İMCTV

 

Editör: Wan Haber