Gençler kategorisinde Bitlis’te bu yıl ilk kez yapılan “Genç Kız-Erkek Masa Tenisi Grup Birinciliği” müsabakalarına 10 ilden toplam 20 sporcu katıldı. Üç gün boyunca devam edecek olan müsabakalar sonucunda dereceye giren takımlar, nisan ayında yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak.

Müsabakalarla ilgili bilgi veren Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bilal Elkatmış, 7 Şubat’ta start alan müsabakaların bugün yapılacak olan final maçlarıyla sona ereceğini söyledi. Müsabakalara 10 ilden 10’u bayan ve 10’nu erkek sporcu olmak üzere toplam 20 sporcunun katılım gösterdiğini ifade eden Elkatmış, “Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Federasyonu Grup Birinciliği maçlarının ilimizde yapılması bizim için gurur vericidir. Maçlar yarın düzenlenecek olan törenle son bulacak. Maçlara katılan 20 genç sporcumuza başarılar diliyorum” dedi.

Bitlis Masa Tenisi İl Temsilcisi Zehra Sağlam ise, “Yapılan bölgesel maçlara Bitlis, Muş, Diyarbakır, Van, Siirt, Batman, Hatay, Şırnak, Hakkari ve Şanlıurfa illerindeki 10 lise takımlarından toplam 20 genç sporcu katıldı. Liseler Arası Genç Kız-Erkek Masa Tenisi Grup Birinciliğinde başarı elde edecek 3 takım, nisan ayında yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazanacak” ifadelerini kullandı.(İHA)

Editör: Wan Haber