Amaçlarının Van Ticaret ve Sanayi Odası'nı çok güçlü bir hale getirmek olduğunu anlatan Van TSO Başkanı Necdet Takva, "Kent ekonomisini sadece kapalı bir ekonominin ötesinde hem ülke ekonomisine entegre edecek ve rekabet edebilecek üstünlüğü haline gelebilecek bir şehir haline getirmemiz lazım. Van Türkiye'nin en doğu ucunda çıkmaz sokak olarak tanımlanan bir şehirdi. Fakat yapılan çalışmalar ile bugün çıkmaz sokak olmanın ötesine geçerek bizleri orta doğuya, uzak doğuya, yakın doğuya bağlayan önemli bir kent olmaya başladı” dedi.


Takva, sözlerine devamla, “Türkiye'de en çok konuşulmaya başlanan bir kent olmaya başladı. Tabi burada Ticaret ve Sanayi Odası'nın emeği yadsınamaz. Kaldı ki şuan bizim bir sınır kapımız olmamasına rağmen bizlerce insanın şehrimizi tercih etmesi Ülkeye yayılmak için şehrimizden geçiyor olmasının bir çekiciliği ve bir cazibeliği var. İlimizin bu çekicilik ve cazibesinin tabi ki bir arka plan içermektedir. Bu arka planda nitekim bir emek vardır. Bu emeğin yüzde doksanı Ticaret ve Sanayi Odası'nındır" ifadelerini kullandı.


Projelerin uygulanabilirliği konusunda konuşan Takva,

Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Necdet Takva, "Bizim projelerin uygulanabilirliği olmazsa, bizler yarın mahcup oluruz. Piyasada çok fazla proje fikirleri dolaşıyor. Ama bunların uygulanabilirliğinin araştırılması lazım. Bizler su üzerinde yürümeye çalışmayacağız, ayakları daha sağlam yere basan, uygulanabilir, kent yararına, kentin gelecek 20-30 yılına etki edebilecek yaklaşımlar ile projelerimizi geliştirmekle birlikte bunları efektif hale getirebilme çabası içindeyiz. Ekonomide Değişim Hareketi kurulduğu günden buyana uygulanabilir çalışmaları hayata geçirmeye çalışıyor” dedi.(Bölge Gazetesi)

Editör: Wan Haber