Şırnak’ta, 13 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel saldırı girişiminde bulunduğu iddia edilen uzman çavuş A.A'nın, küçük çocuğun çığlıklarını duyan vatandaşlar tarafından yakalandığı belirtildi. 

OLAY BİR SİTEDE MEYDANA GELDİ

Mezapotamya Ajansı’nın haberine göre, Şırnak kent merkezinde bulunan bir sitede dün akşam 13 yaşında bir kız çocuğuna yönelik cinsel saldırı girişiminde bulunuldu. Ulaşılan bilgilere göre, kentte görev yapan bir uzman çavuş A.A., dün gece küçük çocuğu cinsel saldırı girişiminde bulunmak isterken küçük çoğun çığlıkları duyan vatandaşlar tarafından yakalandı.

TWİTTER AYAĞA KALKTI

Haber sitelerine konu olan istismar iddialarının ardından sosyal medya kullanıcıları Twitter'ı ayapa kaldırdı. Bir çok kullanıcı #susmaşırnak etiketi altında görüşlerini paylaşırken, konunun üzerine gidilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. 

ŞIRNAK VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Şırnak Valiliği'nden konu ile ilgili açıklama gelirken şu ifadelere yer verildi, "15.07.2020 günü saat 01.00 sıralarında 155 İhbar hattına gelen çağrıda İlimiz Merkez Yeni Mahallede, vatandaşları rahatsız edecek hal ve hareketlerde bulunan bir şahsın çevrede bulunan vatandaşlar tarafından darp edildiği ihbarı üzerine olay yerine Emniyet ekipleri intikal etmiş, olay mahallinde A.A isimli kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiş ve adı geçen şahıs gözaltına alınmıştır."

GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Valilikten yapılan açıklamanın devamında "Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli adli tahkikat başlatılmış, ayrıca hakkında idari tahkikat başlatılan bahse konu şahıs, adli ve idari soruşturmaların selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır." cümlelerine yer verildi. 

Editör: Wan Haber