Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Selma Atabey, KHK’lerle (Kanun Hükmünde Kararname) sağlık çalışanlarının ihraç edilmesinin, sağlık hizmetlerinde ciddi sorunlara neden olduğunu söyledi.

Özgürlükçü Demokrasi’nin haberine göre Diyarbakar’da 250 sağlık çalışanının ihraç edildiğini belirten Selma Atabey, şunları söyledi: “Bir ilde 250 sağlıkçının ihraç edilmesi korkunç, değil mi? Hastanelerde zaten personel açığı varken bu açık daha da artırıldı. İnsanlar yeteri düzeyde hizmet alamıyorken bu hizmet seviyesi daha çok düştü. Düşünün Silvan’da var olan tek çocuk doktoru da bu KHK’ler ile ihraç edildi.”

‘ETİK DAVRANANLAR İHRAÇ EDİLDİ’

Atabey, ihraç edilen sağlık çalışanlarına ilişkinse şu açıklamaları yaptı: “Darp edilen, işkence gören, cezaevinde kalması sağlık açısından uygun görülmeyen şahıslara etik davranan doktorlarımız ihraç edildi. İşkence gördüğünü raporlaştırmak isteyen doktor arkadaşlarımız da polisler tarafından tehdit ediliyor ve darp edilmediği raporunu imzalatmaya mecbur bırakılıyor. Bizler halka hizmet etmek için bu bölümleri okuduk ve evde oturmayacağız. Hükümetin istediği gibi tek tip olmayacağız.”

Kaynak: Gazeteduvar

Editör: Wan Haber