Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nin mutfak bölümünde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının çıktığı cezaevi kent merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta.

Yangın tutuklu ve hükümlülerin yemek yaptıkları mutfak bölümünde öğlen saatlerinde çıktı. Yangının nedeni henüz belirlenemedi. Yangında 2 mahkum ve 6 görevli dumandan etkilendi. Yaralılar ambulanslarla Siirt Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İhbar üzerine itfaiye ekipleri cezaevine sevk edildi. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınıp, söndürüldü. Tutuklu ve hükümlülerin yakınları da yangın çıktığını duyup cezaevine akın etti. Gelenler, yakınlarıyla ilgili bilgi almaya çalıştı.

Cezaevi önünde güvenlik önlemi alan polis yetkilisi, “İçerideki yangın kontrol altına alınmış durumdadır. Endişe edilecek bir durum yoktur” dedi. Polis yetkilisi, “Yangın cezaevi mutfak bölümünde çıkmıştır ve yangından ötürü mahkumlara herhangi bir zarar gelmemiştir. Sadece yangına ilk müdahaleyi yapan 3 cezaevi personeli etkilenmiş” dedi. (Kaynak: CNNTürk)

Editör: Wan Haber