Saray ilçesindeki Aile Kültür Merkezince (ADEM) açılan kurslara katılan kadınlar hem meslek sahibi oluyor hem de sosyalleşme imkanı buluyor.  

Kaymakamlık bünyesindeki merkezde açılan halı dokuma, müzik, resim, kadın kuaförlüğü, halk oyunları, el işlemeleri gibi kurslara kadınlar yoğun ilgi gösteriyor. 

Kadınlar, merkezde oluşturan oyun parkına çocuklarını bırakarak kurslara katılabiliyor. 

Kurs sayesinde hem meslek sahibi olan hem de sosyalleşme imkanı bulan kadınlar, aldıkları sertifikalarla ilçede ve Van kent merkezinde çalışıyor. 

Merkezde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Bölümü öğretim üyelerince bağlama, keman, piyano ve gitar kursları da veriliyor.

Saray Aile Kültür Merkezi Müdürü Şahabettin Hamarat, AA muhabirine, kadın ve kız çocuklarının meslek sahibi olmalarını ve sosyalleşmelerini amaçladıklarını söyledi. 

Merkezin yeni kurulmasına rağmen yoğun ilgi gördüğünü belirten Hamarat, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Halk Eğitim Merkezi ile ortak çalışmamızda ilçe okullarımızda müzik alanında yetenekli 13 kız öğrenci tespit edildi ve şu anda kendilerine profesyonel bir şekilde eğitim veriliyor. Kurslara katılanlar adeta yeni bir hayata adım atıyorlar. Kaymakamımızın da büyük destek ve gayretleriyle ilçe merkezindeki bir pasajı dönüştürüp eğitim merkezi haline getirdik." 

ADEM'de halı dokuma kursu veren öğretmen Fatma Kocabaş ise üretilen halıların satılarak bir kısmının kursiyerlere dağıtılacağını dile getirdi.(AA)

Editör: Wan Haber