Van FM’de Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Van’da Gündem programına konuk olan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusundaki görüşlerini paylaştı. Gazeteci Ziya Türk’ün “Son günlerde Van kamuoyunda isminiz, Büyükşehir Belediye Başkan olacağı yönünde gündeme geliyor. Necdet Takva Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak mı?” sorusunu cevaplayan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, kamuoyunun bu teveccühünün kendisini gururlandırdığını söyledi.

TAKVA ADAYLIK İDDİALARI İLE İLGİLİ NE DEDİ?

Gıyabında kendisinin bir yerlere layık görülmesinin onur ve gururunu yaşadığını ifade eden Takva, “Siyasal anlayışların dışında, kamuoyunun böyle bir göreve layık görmeye meyyal görünmeleri, ismimizi söylemeleri inanılmaz onur verici bir duygu. Gururumuzu okşuyor ve onur duyuyorum. Keşke bunu konuşan insanları tek tek bulabilsem, onlara şükranlarımı ve minnettarlığımı ifade edebilsem. Program vesilesi ile bu yönde görüşlerini dile getiren ve konuşan herkese şükranlarımı sunuyorum. Çünkü bu çok kıymetli ve çok değerli bir şeydir. Bunların ifade edilmesi bizi asla şımartmaz, bizim nezaketimizi bir kat daha artırır. Bu durum insanlara duyulan saygıyı daha üst düzeye taşır. Bir insanın gurur duyabileceği, onur duyabileceği işlerden bir tanesi, gıyabında insanların sizi bir yerlere layık görmesi meselesidir. Ben de bunun onurunu, gururunu yaşıyorum. Bize bunu yaşatan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLIĞINI EN İYİ ŞEKİLDE YAPARIM

Van Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda hiçbir siyasi parti ile görüşmesinin ve talebinin olmadığını belirten Takva, “Ben profesyonel bir yöneticiyim, yönetim bilimi okuyorum. Dolayısıyla, asla yapamam demem. Yani en iyisini yaparım. Belki de dünyanın veya Türkiye’nin en iyi yerel yöneticilerinden birisi olabilirim. Ben Türkiye’nin en iyi Ticaret Odası Başkanlarından birisiyim, en iyi ekibe sahibim, en iyi yöneticilerle bu işi yürütüyorum. Bu iddiamı hala sürdürüyorum, çünkü böyle bir iddiam olmazsa zaten olmaz. Bu konuda bir alçak gönüllülük içerisinde olmayacağım. Kendimi tanıyorum, mümkün olduğu kadar iyi yönetme konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Adaylık konusunda hiçbir siyasi parti ile özel bir görüşmem yoktur. Hiç birinden bir talebim olmamıştır. Koşullar ne olur bilmiyorum, herhangi bir siyasi parti grubuna bu yönde bir niyet beyanında da bulunmadım, bulunmayacağım da.

BİZİ YÖNETENLER BİZDEN DAHA İYİ OLMALI

Kenti yönetenlerin kentte yaşayanlardan daha iyi olması gerektiğine dikkat çeken Takva, “Seçim sürecini yakından izliyorum. Ben Vanlı olarak, Van’da yaşayan bir yurttaş olarak, bizi yönetenlerin ve yönetmeye aday olanların, bir yönüyle de olsa bizden daha iyi olmasını istiyorum. Her yönüyle iyi olan yönetici olmayabilir, insanız sonuçta, bir sürü zafiyetimiz ve eksiğimiz var.  Bizden iyi olanların kenti yönetmesini, bizi bulunduğumuz yerden daha iyi bir yere taşıyabilecek niteliklere sahip olmasını bir seçmen olarak istiyorum. Beni yöneten yöneticinin benden iyi olmasını her zaman arzularım. Çünkü benden iyi olursa beni zenginleştirebilir, müreffeh kılabilir, ihtiyaçlarımı karşılayabilir. Bir başka ifade ile vizyonu olması gerekir” diyerek  kendisini Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak layık gören herkese teşekkür etti.

VAN TSO OLARAK POLİTİKAYA BULAŞMAYACAĞIZ

Kamuoyu tarafından Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gündeme getirilmesi konusnuda yakın zamanda açıklama yapacağını söyleyen Takva, “Önümüzdeki günlerde bununla ilgili bir kamuoyu açıklaması yapabilirim. Ancak şu anda hiçbir görüşmem, hiçbir meyyal tarafım yoktur. Bu sadece kamuoyunda oluşan bir algıdır. Umuyorum ki olgu da bu algıyı karşılayabilecek bir düzeyde olur. Ben de onlara layık olurum. Şu anda Van TSO Başkanıyım, bu görevimiz süresince politikaya bulaşmayacağımızı, politikayı önemseyip onun gücünden yararlanacağımızı, hiçbir politikaya ters düşmeyeceğimizi, hiçbir politikaya da boyun eğmeyeceğimizi deklare etmiştik. Pozisyonumuz durumumuz budur” dedi.(Van Posta Gazetesi)

Editör: Wan Haber