HDP’nin il ve ilçe yöneticilerine yönelik bu sabah operasyon başlatıldı. Polis ekipleri çok sayıda adrese ve HDP binalarına baskın düzenledi. İstanbul’da 20, Ankara’da 17, Adana’da 25, Mersin’de 50, Hakkari’de 2, Manisa’da 5, Şanlıurfa’da 58 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor.

İSTANBUL

İstanbul’da HDP’nin il ve ilçe yöneticilerine yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılıkça başlatılan soruşturma kapsamında alınan gözaltı ve arama kararı doğrultusunda HDP’nin İstanbul İl Başkanlığı ile bazı adreslerde arama yaptı. Operasyonda, aralarında HDP İstanbul İl Başkanı Aysel Güzel’in de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

ADANA

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Teröre Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabaha karşı başlatılan operasyona yaklaşık 500 polis, zırhlı araçlar, TOMA’lar, polis helikopteri ve özel harekat polisleri katıldı. Adana merkez ilçeleriyle Ceyhan ilçesinde değişik adreslere eş zamanlı düzenlenen baskınlarda aralarında HDP Adana İl Başkanı Hüseyin Beyaz, HDP merkez ilçe ve Ceyhan ilçe başkanları, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle mahalle temsilcilerinin bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

HDP Sözcüsü Bilgin, polisin baskın düzenlediği İstanbul il binasının görüntülerini paylaştı.

ANKARA

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde bazı adreslere operasyon düzenledi. Aralarında HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Başkanı ile bazı il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 17 kişiyi gözaltına alındı. HDP’liler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

MERSİN

Mersin’de HDP’ye yönelik operasyonda Akdeniz Belediyesi eşbaşkanları ile il başkanı ve meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Mersin Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, savcılık tarafından çıkartılan gözaltı ve arama kararı doğrultusunda, HDP’li Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu ile HDP İl Başkanı Sadun Doğan ve İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi’nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı. Kentte operasyonların sürdüğü belirtildi.

HAKKARİ

Hakkari’de düzenlenen operasyonda HDP Hakkari İl Başkanı Evin Konur ve DBP eski İl Başkanı Zübeyde Bor gözaltına alındı. Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, TEM ekipleri dün gece bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda HDP Hakkari İl Başkanı Evin Konur ile DBP eski İl Başkanı Zübeyde Bor gözaltına alındı. Gözaltına alınan Konur ve Bor’un Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusu sürüyor.

MANİSA

Manisa’da HDP il ve ilçe yöneticilerinin aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, Manisa’da terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınanlar arasında HDP Manisa İl Başkanı da var.

ŞANLIURFA 

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde çok sayıda adrese baskın düzenledi. 58 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtiliyor.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, partilererine yapılan operasyonla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. (Gazeteduvar)

Editör: Wan Haber