Beyaz Saray Düğün Salonu’nda yapılan kongreye HDP Van İl Eş Başkanı Yadişen Karabulak, DBP Van İl Eş Başkanı Ökkeş Kava, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP PM Üyeleri Zelal Yerlikaya, Yunus Parim, Özgür Zeydanoğlu, Barış Anneleri, TJA Aktivistleri ve halk katıldı.

Kongrede ilk olarak divan seçimine gidildi. HDP PM Üyesi Özgür Zeydanoğlu, Azim Yacan ve Atiye Şen’in divan seçildiği kongrenin açılış konuşmasını yapan HDP PM Üyesi Özgür Zeydanoğlu, Efrin’e yönelik askeri müdahaleyi değerlendirerek, sürecin önemine vurgu yaptı.

Mali ve Faaliyet raporlarının okunmasının ardından konuşan HDP Edremit İlçe Eş Başkanı Cabbar Serbest, kısa bir teşekkür konuşması yaparak yeni seçilecek olan yönetime başarılar diledi.

Kongrede konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ise, demokratik siyasete yönelik saldırıların sürdüğünü ifade etti. Kürt siyasetine yönelik bir darbenin gerçekleştiğini ancak 2 yılda Kürt halkının bu sınavdan başı dik, alnı açık bir şekilde çıktığını kaydeden Botan, “ Her şeyi yaptılar… Demokratik kurum ve siyaset alanının işgal edilmiş, ancak buna rağmen halkın haklı mücadelesini sürdürüyor. Hakikat hiç zaman değişmez ve yenilmez. 56 tane Müslüman ülke var ve bunların İslam İşbirliği Teşkilatı var. Kürtleri işte bunlar katlediyor, Hristiyan ülkeler katletmiyor. Filistin’de bir çocuğun gözaltına alınması gündem oluyor ama bu zulümler orayla sınırlı değil ki… Kürt halkının başına gelenler ortada… Burada ki tutum ikiyüzlülüktür, çifte standarttır, vicdansızlık yapıyorlar. Efrin’e gidiyorlar, cihat ilan ediyorlar… Kürtler Müslüman değil mi? Cihat kime karşı yapılır. Kürtler İslam ümmetinden değil mi? Ancak tüm saldırıların hedefinde Kürtler var!” dedi.

Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen seçimlerde Bariş Caniş İlçe Eş Başkanı olurken, Nurhayat Çelik, Ömer Sarıtoprak, Nazime Bor, M.Emin Aydın, İsmail Cangüleç, Nizamettin Yılmaz, İzzet Yaylı, Cihangir Balka, Tahir Şen, Mikail Karademir, Şemsettin Temur, Oktay Elez, Selim İşbilir, Halime Nanto ve Kebire Karakaya Budakbeyoğlu yönetim kurulu üyesi seçildi.

Kaynak: Vanhaberdar

Editör: Wan Haber