Hakkari’den 5 kilometre mesafede bulunan Otluca köyünde serbest dolaşan tavuklar ve doğal yumurtaların üretildiği “Doğal Lezzet Otluca Karadağ Yumurta” adı altında bir tavuk çiftliği hizmete açıldı. 10 bin metrekarelik bir alan üzerinde kurulan çiftliğin 1 milyon TL’ye mal olduğu belirtildi.

Yaklaşık 4 bin 500 Ataks cinsi tavuğun bulunduğu ve kademeli olarak günde bin ile bin 500 arasında doğal yumurtanın elde edildiği çiftlikte 5 kişinin istihdam edildiği belirtildi.

Çiftliğin işletme ve satış sorumlusu Haluk Arıkan, kadim kent Hakkari’nin hizmetin en iyisine layık olduğunu söyledi.

Arıkan, “Şehirden 5 kilometre mesafede 10 bin metrekare alan üzerinde doğal ortamda tavuk çiftliği hizmete açtık. Burada doğal ortamda yaklaşık 4 bin 500 Ataks cinsi tavuk bulunmakta ve günde bin ile bin 500 civarında doğal yumurta elde edilmektedir. Daha tesis yeni olduğu için üretimi kademeli olarak artacaktır. Çiftlikte serbest dolaşan tavuklar ve doğal yumurtalar mevcuttur. Yıllardır esnaflıkla uğraşıyoruz. Ama üretici olarak bu işi ilk defa yapıyoruz. Zaten hayalimiz ise bu idi. Ayrıca başka bir müjdemiz daha var, yakında şoksuz tavuk kesimi yapılarak bu güzel hizmeti vatandaşımızın kapısına kadar götüreceğiz” dedi. İHA

Editör: Wan Haber