Maraş Caddesi'nde berber dükkanı işleten Tarcan, yaklaşık iki yıl önce evinde beslediği 4 kediden biri olan ve "Garip" ismini verdiği Van kedisini, arkadaşına verdi. 

İyi bakılamaması nedeniyle görme yetisini kaybeden "Garip"i arkadaşından geri alan ve gözlerinden ameliyat ettiren Tarcan, tüm uğraşlara rağmen kedinin yeniden görmesini sağlayamadı. 

Gözleri görmeyen kedisini bir an olsun yanından ayırmayan, kafesine koyarak berber dükkanına götüren, tüylerini tarayıp bakımını yapan ve evde arkadaşlık eden Tarcan ile "Garip''in dostluğu dükkana gelen müşterilerin de ilgisini çekiyor. 

Tarcan çalıştığı sırada omuzuna çıkan ve tezgaha oturan kedi, müşterilerle de arkadaşlık kuruyor. 

"Kör olduğu için bana çok bağlı"

Tarcan, AA muhabirine çok uzun yıllardır evinde kedi beslediğini ve onlarla vakit geçirmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Van kedisinin kentin değerleri arasında olduğunu ve bu değerlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Tarcan, "Üniversitemiz gereken çalışmaları yürütüyor ama vatandaşların da kedilere sahip çıkması gerekir. Eğer bir kediyi sahipleniyorsak ona bakmalıyız." dedi.

Sabahları yanına "Garip"i de alarak öyle işe geldiğini anlatan Tarcan, şöyle konuştu:

"Onun ihtiyaçlarını karşılamam gerekiyor çünkü gözleri görmüyor. Kediyi sürekli iş yerine getirdiğim için müşterilerimin maskotu haline geldi. Kediye çok yoğun ilgi gösteriyorlar. Bazı müşteriler onu iş yerine getirmeme kızıyor ama benim de ona bakmam gerekiyor. Hayvan sevgisi insana merhamet duygusu katıyor. Evinde kedi sevemeyen müşterilerim burada bu imkanı buluyor. Bazen İranlı turistler de kedimi seviyor. Görme engelli olması, insanların daha çok ilgisini çekiyor. 'Garip' kör olduğu için bana çok bağlı ve alışmış. Benim bütün stresimi alıyor." 

Berber dükkanının müşterilerinden Yüksel Yakmaz ise gözleri görmediği için kediyle çok yakından ilgilendiklerini dile getirdi. 

Tarcan'ın kediye bakmak için yoğun çaba gösterdiğini gördüğünü aktaran Yakmaz, "Hayvanseverliği de herkese örnek oluyor. Dükkanında beslediği kedisi ile bizleri tıraş ederken hayvan sevgisi aşılıyor.  Bu şekilde hem kedi seviyoruz hem tıraş oluyoruz. Onu sevmeden gitmiyoruz." diye konuştu.(AA)

Editör: Wan Haber