Van'da Ekim-Kasım 2011 depremlerinin ardından ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken, kentin birçok yerinde depreme dayanıksız olan yapılar da tek tek yıktırılıyor.

Kayyum yönetimleri sonrası Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi ve Edremit Belediyesi'nin de inşaatların yapılmasında kolaylık göstermesi ve imar izinleri sonrası şehrin hemen hemen her bölgesinde yeni yapılar yükseliyor.

Vatandaşların bir bölümü depremde ağır hasar gören ve uzun süre bekleyen yapılarını yıkarken, yine bazı yapılar mahkeme sürecinden dolayı yıktırılıp yıktırılmayacağı belli olmadığı için uzun süre kullanılmamış görüntüsüyle beklemiş ve kentin görüntüsünü de olumsuz yönde etkilemişti.

Bazı mahkeme kararları sonrası ağır hasarlı olduğu tespit edilen yapıların yıkımı sürerken, kentin birçok yerinde yapı sahipleri kendi yapılarının depreme dayanıklı olmadığı veya yerine yeni kaliteli binalar, iş merkezleri, otel vs. yapmak için eski yapılarını yıktırıyor.


Cumhuriyet Caddesi üzerinde Tekel binası karşısında üç katlı bir yapı da depreme dayanıksız olduğu ve yerine yeni bir bina yapılacağından dolayı yıktırıldı.

Öte yandan merkez ilçe belediyeleri de kentin görüntüsü açısından metruk yapıların yıkımını sürdürüyor.(Bölge Gazetesi)

Editör: Wan Haber