Erciş Belediyesi Muhtarlıklar Müdürlüğü aracılığı ile mahallelerde halkın kendi imkanları ile yapmaya çalıştığı taziye evlerine malzeme desteğinde bulunuyor.

Daha önce  81 mahallenin  taziye evinin dış donatısı ve çevre düzenlemesi için 25 bin M2 parke ve bordür taşı desteğinde  bulunan belediye, şimdi de taziye evi olmayan mahalle ve mezralarda yapılacak yeni  taziye evleri için  çimento, kum, briket ve iş makinesi gibi katkılar sunuyor.

''Taziye evi olmayan 28 mahalleye malzeme desteğinde bulunduk''

Belediye   Muhtarlıklar Müdürü  Vasıf Özkan , taziye evlerinin mahalleli için son derece önemli olduğunu belirterek, "Eskiden taziye evleri, yaşamını yitiren insanın evinde yapılırdı. Bu da son derece zahmetli oluyordu.

Ancak taziye evleri aracılığı ile insanlar taziyelerini daha rahat bir ortamda kabul etmeye başladılar. En önemlisi de insanlar, yaşamını yitiren insanın ardından taziye evlerinde bir araya geliyor ve acılarını paylaşıyorlar. Bu anlamda taziye evleri insanların bir araya gelmeleri, acılarını paylaşmaları ve yardımlaşma açısından son derece önemlidir. Biz belediye olarak bundan hareketle, kendi mahallesine taziye evi yapma imkanı bulunmayan mahallelerimize destek verme kararı aldık" dedi.  

Konuşmasının devamında çalışmalarıyla ilgili sayısal veriler paylaşan Özkan,  ''  2015 yılında  taziye evi olmayan 12 mahallenin taziye evi yapımı için malzeme desteğinde bulunduk.2016 yılında ise 800.000.00 TL bütçe ayırarak 16 taziye yeni evinin yapımına başladık.Çalışmalarımızda Van Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'nın destekleri de oldu. şeklinde konuştu.

Habervantv

Editör: Wan Haber