Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Cerablus'un DAEŞ'ten temizlenmesi ve sınırın güvenli hale getirilmesi amacıyla 24 Ağustos'ta Fırat Kalkanı Harekâtı'nı başlattı. Türk zırhlı birlikleri tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) da 14 saat içinde Cerablus ve çevresindeki köylerin denetimini ele geçirdi. ÖSO savaşçıları TSK desteğiyle batıya doğru ilerleyişini sürdürürken, harekâtın ikinci adımında bu kez zırhlı birlikler Kilis'in Elbeyli ilçesinden Suriye'nin Çobanbey bölgesine girdi.

İki cepheden ilerleyen ÖSO, kısa sürede Cerablus ile Azez arasındaki 98 kilometrelik hattın tamamından DAEŞ'lileri temizleyerek güneye ilerlemeye başladı. Kurban Bayramı'nın ardından tekrar hareketlenen bölgede ilk olarak Kilis'in Oylum köyü karşısındaki DAEŞ işgalinde olan Baragat köyü, sınırda konuşlu topçu birlikleri ve F-16'lar tarafından vuruldu. Havahöyük ve Kefergan köyü yakınlarında DAEŞ ile çatışmalarını sürdüren ÖSO savaşçılarının El Bab'a 10 kilometre uzakta olduğu öğrenildi.

Fırat Kalkanı Operasyonu'nun 24'üncü gününde TSK tarafından 26 DAEŞ hedefine 72 adet Fırtına mermisi atıldı. Harekatın ilk gününden bu yana toplam 553 hedefe 2 bin 327 atım yapılmış oldu. Koalisyon güçleri de DAEŞ unsurlarına 4 hava harekatı düzenledi. 5 terörist etkisiz hale getirildi. Tatimus bölgesinde meydana gelen patlamada ise 5 muhalif şehit oldu, 6 muhalif yaralandı.

Sabah

 

Editör: Wan Haber