Sondaj kuyularını enerji maliyetlerinden dolayı kapatacak olan VASKİ, su sorununun çözümü için de kaynakları değerlendirmek için girişimlerde bulundu. Edremit'te boşa akan kaynak sularının içme suyuna kazandırılması için çalışma başlatan VASKİ, Yeni Cami Bulak altında bulunan ve boşa akan bir kaynak suyunun depolara alınarak halka kazandırılması için harekete geçti.

Bunun için Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ile bir araya gelen VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, halkın faydasına olan hizmetlerde fikir birliği içinde çalışmalar yaptıklarını söyledi. Tekataş, “Edremit'te bulunan su kaynağı için fikir alışverişinde bulunduk. Yeni açılacak yaklaşık 7,5 kilometrelik yeni su hattı üzerinde bulunan yerleşim yerleri faydalanacak. Bunun için gereken altyapıyı hazırlayıp, güzergahları inceleyeceğiz. Amacımız sondajlar yerine bu işi daha az maliyetli olan kaynaklarla çözmektir. Gereken hassasiyeti gösteren Edremit Kaymakamı Atıf Beye teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli de, bu hizmetlerin elbirliği ile yapılmasının önemine değindi.(İHA)

Editör: Wan Haber