Her mahalleye bir aile destek merkezi yapmayı hedefleyen Edremit Belediyesi, ilk etapta 8 adet aile destek merkezini hayata geçirdi. Çeşitli branşlarda hem eğitim alan hem de aile ekonomilerine katkıda bulunmak isteyen kadınların yoğun ilgi gösterdiği ADEM’lerin sayısı da Edremit’te her geçen gün artıyor. Şabaniye’de 1 adet, Süphan’da 2 adet, Çiçekli’de 1 adet ve Esentepe Mahallesi’nde de 1 adet olmak üzere 5 adet merkezde çeşitli eğitimler verilirken; Eminpaşa, Edremkent ve Süphan’da da birer adat olmak üzere toplamda 3 adet Aile Destek Merkezinin yapımında ise sona gelindi. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan bu Aile Destek Merkezleri ile birlikte toplamda 8 adet merkez kadınlara hizmet verecek. Şabaniye Mahallesi’ndeki merkezde giyim, Kur’an-ı Kerim, okuma yazma, bilgisayar, el sanatları ve kreş olmak üzere 259 kadın çeşitli kurslarda eğitim alırken, Süphan ADEM-2’de de aynı kurslarla beraber müzik ve resim dahil olmak üzere 261 kadın kurslardan faydalanıyor. Kısa süre önce açılışı yapılan Süphan Kültür ve Aile Destek Merkezinde de 340 kişi eğitim alırken, Çiçekli Aile Destek Merkezinde ise 103 kadın faydalanıyor. Hizmet veren 5 aile destek merkezinde toplamda bin 16 kadın çeşitli kurslara katılarak eğitim görürken, aynı zamanda belediye tarafından ücretsiz çay ve çorba ikramı da yapılıyor.

ADEM projeleri Türkiye’ye örnek oldu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın talimatları doğrultusunda Van’a gelen müsteşarlar ve genel müdür, ADEM’leri ziyaret ederek, bu modelin Türkiye’ye yayılması noktasında incelemelerde bulunmuşlardı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Karaman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı V. Dr. Hakkı Öztürk ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Muhammet Örnek, Bakan Kaya’nın talimatları doğrultusunda Başkan Vekili Çiçekli’nin projelerini yerinde görerek, memnuniyetlerini dile getirmişlerdi.

“Yedekte bekleyen yüzlerce kadınımız var”

Hedeflerinin her mahalleye bu yapıları kazandırmak olduğunu ifade eden Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, açılan bu merkezlere kadınların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Tüm malzemelerin merkez tarafından karşılandığını ve kurslarda yapılan el emeği göz nuru ürünlerden elde edilen gelirlerin de kursiyerlere verildiğini anlatan Çiçekli, “Belediyemizin sağladığı imkanlarla burada mesleki kurslar düzenliyoruz. Tüm kadınlarımızın bu kurslara katılmasını istiyoruz. Burada meslek öğrenirken, aynı zamanda aile ekonomilerine de katkıda bulunuyorlar. Faaliyette olan merkezlerimize kadınlarımız yoğun ilgi gösterdikleri gibi her merkezde yedekte bekleyen yüzlerce insanımız duruyor. Aynı zamanda kreşler sayesinde hanımlar çocuklarıyla merkezimize ayrı bir önem gösteriyorlar. Allah’ın izniyle bu yapıların sayılarını her mahallemize kazandırıp, kadınlarımızın istedikleri gibi sosyal hayata dahil olmalarını sağlayacağız inşallah” dedi.(İHA)

Editör: Wan Haber