Yaklaşık 100 hanelik Cumhuriyet Mahallesi’nin ulaşımını sağlayan yolun heyelan nedeni ile çökmesi ve arsa sahibinin onarılmasına izin vermediği yol sorunun çözülmesi ile birlikte İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ekipleri tarafından ulaşıma açması sevinçle karşılandı. Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, yaklaşık 4 yıldır kapalı olan yolun yeniden açılması için çaba harcayan ve katkısı olan herkese teşekkür ettiler.

Mahalle sakinleri, “Cumhuriyet Mahallesi Küme Evler mevkiindeki yol yaklaşık 4 yıldır ulaşıma kapalıydı. Tekrar ulaşıma açılabilmesi için devreye bölgenin kanaat önderlerinden Mehmet Alay Atlı girdi. Yapılan görüşmeler sonucu arsa sahibi Hasan Alioğlu'nu ikna edip yol çalışmalarına başlandı.

Yaklaşık 100 hanenin güzergahı olan yolun kapalı olması nedeniyle belde halkı büyük zorluklar yaşıyordu. Evlerine gidebilmek için kilometrelerce uzaklıktaki alternatif yolu kullanmak zorunda kalıyorlardı.

Yolun onarılıp yeniden açılması mahalle sakinlerini sevindirmiştir. Kanat önderlerinden Mehmet Alay Atlı, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı İsa Gezer, Biçenek Mahallesi Muhtarı Fazıl Özer, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, Destek Hizmetleri Müdürü Fazıl Çallı, şef Seyni Aydemir, operatörler Hamit Altun, Nihat Özatak ve emeği geçen herkese mahalle sakinleri adına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular. İHA

Editör: Wan Haber