Su ve kanalizasyon arızalarında kazıcı makinelerin yerin donmasından dolayı kazı yapamayınca, ekiplerin uzun uğraşılardan sonra müdahalede bulunabiliyor. Bazen kazmalarla arızaya ulaşmaya çalışan ekiplerin, soğukta saatlerce suyun içinde kalması ise ayrı bir zorluğu gözler önüne seriyor. Uzun kış şartlarının hüküm sürdüğü Van ve ilçelerinde VASKİ çalışmalarında ekipler büyük zorluklarla karşılaşıyor.

Vatandaşların mağduriyetini gidermek için en ücra mahalleye bile hizmet götüren VASKİ ekipleri, kış aylarında bilhassa içme suyunun donması olaylarının arttığına dikkat çekti. Yer altından geçen boruların bile donarak hasar gördüğü Çaldıran ilçesinde, her gün onlarca arıza oluşuyor. Kepçelerin bile kazmakta zorlandığı yerlerde arızaların giderilmesi uzun zaman alıyor.

VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için tüm ekiplerin fedakarlık göstererek sorunları gidermek için çalıştığını belirterek, “Kurumumuz her yerde hizmet yapmaktadır. Çaldıran gibi çok soğuk yerler olsun, Bahçesaray gibi engebeli araziler olsun arkadaşlarımız büyük gayret gösteriyorlar. Tüm ilçelerde görev yapan bu ekiplerimize üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz her yerde varız, karda kışta, dağda taşta görev yapıyoruz. Hizmet ettikçe moral buluyoruz. Halkın duası bize yeter" şeklinde konuştu.(İHA)

Editör: Wan Haber