Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz akşamı gerçekleştirmek istediği darbe, vatandaşların ortak tepkisi ile durdurulmuş ve darbeciler püskürtülmüştü. Çıkan olaylarda 246 kişi şehit olmuş, binlerce kişi de yaralanmıştı.

Diyarbakırlı Mehmet Baran isimli esnaf, Türkiye’deki tüm vatandaşların 15 Temmuz akşamı ortak bir duruş sergileyerek darbeye karşı dik duruş sergilemesini ölümsüzleştirmek için iş yerinin ismini değiştirme kararı aldı. İş yerine çok sevdiği oğlu Süleyman’ın ismini veren, daha sonra 15 Temmuz olarak değiştiren Baran, ülkenin geleceğinde umutla bir şeylerin yeşerdiğini gördüğünü, bunun etkisinde kalarak iş yerinin ismini değiştirdiğini söyledi. Baran, “200 yıldan beri Müslümanların kardeş olan Türk, Kürt, Çerkez, Arap, bütün halk bir arada yaşamak isterken bunları birbirinden ayırdılar. Bugün tekrar o günlere gitmenin ilk günü, diriliş günüydü” dedi.

“Devleti kendi aileme benzetiyorum”

Devleti kendi aileme benzettiğini dile getiren Baran, şunları söyledi: “Herkes bana 5 evladın var senin sırtın yere gelmez diyor. Ama ittifak olmadığı zaman baba çalışır 5 çocuğu yer. İlerleme kaydetmediği gibi sürekli yerinde sayar mutlu olmaz huzurlu olmaz. Devlet de aynı benim ailem gibi, eğer her bir evlat ayrı telden çalarsa o ülkede hayır olmaz. Bir olduğu zaman hepimiz bu ülkenin bu vatanın evladıyız, hiçbirimiz diğerine senin burada yerin yok demeye hakkımız yok. Allah Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun, 15 yıl önce bu birlik tohumunu ekti, benim gibi Diyarbakır’da olan bir insan bunu düşünüyorsa bu onun eseridir. Allah ondan razı olsun. FETÖ’cüler her yerde vardırlar, kimse kimseyi kandırmasın. Yazıktır, bu vatan hepimizindir, hepimize yeter, yeter ki başkaları bizi sömürmesin, buna izin vermeyelim.”  İHA

Editör: Wan Haber