HDP Diyarbakır İl Başkanlığı Newroz Tertip Komitesi tarafından organize edilen "Diyarbakır Newroz'u 2022" mitingi 21 Mart Pazar günü Bağlar'daki Newroz Parkı'nda yapılacak.

HDP Diyarbakır İl Eş Başkan Vekili ve Newroz Tertip Komitesi Başkanı İrfan Söner, “Gelin bu Newroz’da saldırılara karşı birlikte cevap verelim” çağrısında bulundu. Geçen yıl pandemi nedeniyle kutlanamayan Newroz’un bu sene gerekli tedbirlerin de alınarak kutlanacağını belirten Söner, halkın da bundan dolayı heyecanla pazar gününü beklediğini kaydetti.

NEWROZ ALANLARINA GİRİŞLER HES KODUYLA
Koronavirüs tedbirleri kapsamında Newroz alanlarına girişlerde HES kodu sorgulamaları yapılacak. İl Emniyet Müdürlüğü parkın etrafına şimdiden bariyerler yerleştirdi. Valilik tarafından yapılan açıklamada cumartesi akşamından itibaren, giriş ve çıkışlarda halkın mağdur olmaması için etkinliğin yapılacağı alana yakın yolların trafiğe kapatılacağı belirtildi.

HDP Diyarbakır İl Eş Başkan Vekili İrfan Söner de tedbirler konusunda “Bu sene ne olursa olsun tedbirli bir şekilde kutlayacağız Newroz’u. 5 bin görevli ile alanlarda olacağız, dezenfektan, maskeler getireceğiz. Halkımızdan istediğimiz şudur; o gün ulusal kıyafetleriyle, renkleriyle, sloganlarıyla alana akıp kendini ifade etmesi ve Newrozu’nu kutlamasıdır. Emniyetin HES kodu uygulaması var, tüm halkımız her ihtimale karşı HES kodlarını alarak alana gelsin” ifadelerini kullandı.

Bu yılki Newroz’un tüm baskılara karşı bir cevap niteliği taşıdığını belirten Söner, “Elbet şu önemli, bizim partimize karşı yapılan saldırılar var, ancak kendilerine Newroz’da cevap vereceğiz. 6 milyon oy almış bir partiyi hiçe saymak, tutuklamak, saldırıda bulunmak kabul edilebilir bir durum değildir. Halkın alanlara çıkıp haykırmasını bekliyoruz. Alanda haykırdığımızda, AKP-MHP anlayacaktır ne kadar yanlış bir yolda olduğunu ama iş işten geçmiş olacak” dedi. Evrensel

Editör: Wan Haber