Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, mayıs ayında başlattığı 2016 Yılı Asfalt ve Yol Yapım Çalışma Programı’nı tamamladı.

Program kapsamında kent merkezindeki bulvar ve caddelerde 164 bin ton, bakım ve onarım çalışmalarında ise 62 bin ton olmak üzere toplam 226 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ise kırsal ilçelerde 397 kilometre sathi kaplama ve 412 kilometre stabilize yol çalışması yaptı, 104 bin metrekarelik alana kilitli parke taşı döşedi. Yollarda 34 menfezde yapan ekipler, kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yolların açılması ve bozulan yolları onarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

2017 hazırlıkları başladı

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, 2017 yılında kent merkezinde yapılacak asfaltlama ile kırsal ilçelerde yürütülecek çalışmaların da hazırlıklarına başladı. 2017 yılı içinde kent merkezinde 500 bin ton sıcak asfalt sermeyi hedefleyen Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, kırsal ilçelerde ise bin 100 kilometrelik yolda sathi kaplama yapmayı hedefliyor.

2016 yılı içinde yürütülen çalışmalarda kent merkezinde asfaltlanan bulvar ve caddelerin isimleri şöyle: "Elazığ Caddesi, Doğum Hastanesi Yolu, Yenişehir Belediyesi etrafı, Süleyman Demirel Kampüsü içi ve bağlantı yolları, TOKİ 2. Etap bağlantı yolları, Yenihal Caddesi, Karanfi 7 ve Amid Caddesi arası, Diclekent Bulvarı, Akkoyunlu Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, İnaloğlu Caddesi, Üç Kuyu TOKİ, DSİ Kanal üstü, Ali Emiri Caddesi, Hintli Baba Caddesi, Makine İkmal Sahası içi, Ali Emiri 4. Sokak, Kamışlo Bulvarı, Turistik Caddesi, Şilbe Spor Kompleksi içi, Bağlar Belediyesi yan yolu, İnönü Caddesi, Dr. Selahattin Yazıcıoğlu Caddesi, okul bahçeleri, Mervani Köprüsü-Bağıvar arası, Ahmede Hane Caddesi, Fiskaya Kumlu Sokak, Ahmet Arif Caddesi, Eski Tekel Arıtma Tesisi yolu, Musa Anter Caddesi, Final Okul Yolu, Şehitlikbölgesi, Diclekent Bulvarı 75. Yol Kavşağı, Nazım Hikmet Bulvarı, 3. Sanayi içi, Kışla Caddesi, Şilbe Spor Kompleksi yolu, Ayşenur Zarakolu Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Mimar Sinan Caddesi yurt yolu, Ayşenur Zarakolu Caddesi bağlantı yolları, Polis Okulu bahçe alanı, Hakim Savcılar Lojmanı önü, Kahraman Sokak, Polis Evi bahçe alanı, Benusen 208. Cadde, Yeniköy Mezarlık idari bina sahası, Havaalanı girişi, Araştırma Hastanesi otobüs yolu". İHA

Editör: Wan Haber