Polisevi’nde düzenlenen sertifika ve yemin törenine Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu ile çarşı ve mahalle bekçi adayları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu bir konuşma yaptı. Daha sonra törende konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, "Hakkari il genelinde çarşı ve mahalle bekçisinden şartları tutan 47 bekçinin göreve başlamak için 4 haftalık kursa katılıp bunu da başarı ile tamamladıklarını söyledi.

Vali Toprak,” Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Hakkâri ilimize bugüne kadar 1024 müracaat yapıldı. Bunlardan ilk etapta sağlık sorunları olmayan bu işi yapabilecek sağlık yeterliliğine sahip olan ve güvenlik yönünde sıkıntısı bulunmayan 47 kardeşimiz bugün görevlerine başlamak üzere birazdan yemin edecekler ve kutsal bir görevi üstlenecekler. Masaların üzerinde bulunduğu üzere bu uğruna her an canını vermeye hazır olduğumuz Türk bayrağımız ve bundan sonra namusunuz olan silahlarınız üzerine yemin ederek inşallah bu kutsal vazifeyi üstleneceksiniz.

Sizler de her yönüyle bu görevi yapabilecek kapasiteye, birikime ve ahlaka sahip kişiler arasından seçildiniz. Vatan millet savunmasında görev alacak çapta değerli kişiler olduklarınızı zaten burada bulunmakla ispatlamış bulunuyorsunuz. Türk bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi polis, asker ve jandarmamızla kollamakla beraber vatandaşlarımızın da huzur ve güvenliği için yerine göre 24 saat görev yapacaksınız. Çocukluğumuzdan beri bildiğimiz çarşı ve mahalle bekçiliği kutsal bir görevdir. Bir mahallenin, sokağın, caddenin geceleri asayişi yaşı müsait olanlar bilirler çarşı ve mahalle bekçileri tarafından sağlanırdı.

Ben sizlerin bu görevi layığıyla yerine getireceğinize eminim. Üstün bir anlayış içerisinde amirlerinizden alacağınız emirler? ve kanunların size vermiş olduğu görevleri titizlikle, vatan aşkıyla ve en önemlisi fedakârlıkla yerine getirmeniz gerekiyor. Bugünden itibaren bu yükümlülüğün altına girmiş bulunuyorsunuz. En yakınınızdan başlayan amirlerinizin vermiş olduğu emirleri harfiyen yerine getirerek görevinizi en verimli, en sağlıklı ve en güvenilir şekilde yerine getirebilirsiniz.

Zaten sizin mesleğiniz de disiplin gerektiriyor. Ben bu vesileyle ilimizde görev yapmakta olan polis, amir, müdür ve mesai arkadaşlarıma da fedakâr çalışmalarından dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Siz de artık bu ailenin bir ferdi oldunuz. Bunun bilincine varmanız gerekiyor. Gördüğüm kadarıyla da bunun bilincinde arkadaşlarsınız.

Devletin her kademesi sizin her türlü sorununuzda yanınızda olacaktır. Biz devlet olarak büyük bir aileyiz. Amacımız milletimize hizmet etmektir. Onları huzurlu ve asayiş içerisinde yaşatmaktır. Bunun bilinç içerisinde çalışacağınıza olan inancımla hepinize başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.
Ardından il ve ilçelerde çalıştırılacak toplam 47 çarşı ve mahalle bekçi adayı, Türk bayrağına el basarak yemin ettiler.

Yemin töreninin ardından çarşı ve mahalle bekçi adaylarına sertifikaları Vali Cüneyit Orhan Toprak ve beraberindekiler tarafından verildi. İHA

Editör: Wan Haber