Çaldıran’ın en kalabalık mahallelerinde olan Soğuksu Mahallesi’ndeki yollarda başlatılan stabilize çalışmalar aralıksız sürüyor. Yağmurlu havalarda çamur deryasına, güneşli havalarda da tozdan geçilmeyen mahalle yolları, çalışmaların tamamlanmasıyla modern bir görünüme kavuşacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çaldıran Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dündar, ilçenin en büyük ve kalabalık mahallelerinden olan Soğuksu Mahallesi’nde halen toprak yol kullanılmasının hem ilçe adına hem de vatandaşlara yakışır bir durum olmadığını söyledi.

Dündar, “Durumu gidip yerinde inceledikten sonra mahalle aralarındaki cadde ve sokak aralarına kilitli parke taşı döşemek için altyapı olarak stabilize yol yapımına başladık. İnşaat mühendisimizin kontrolünde kalıcı ve standartlara uygun olarak planlı çalışmaların ardından gerek mahallemizin güzel görünümü açısında gerekse vatandaşlarımızın rahat yaşamalarını sağlamak anlamında kilitli parke taşları ve bordür taşları döşenecektir. Yapılacak olan 8 kilometrelik yol çalışmamızın en kısa zamanda bitmesini hedefliyoruz" dedi. 

Editör: Wan Haber