29-31 Mart tarihleri arasında gerçekleşen 1’inci Van Tekstil ve Ev Tekstili Fuarı hakkında açıklamada bulunan Başkan Güler, 25 firmanın katıldığı fuarı yaklaşık 3 bin kişinin ziyaret ettiğini ifade ederek, “Fuara başlarken bölgedeki tekstil ve üretim potansiyelini ortaya çıkarmak istiyorduk. Bu kapsamda hem İran’dan hem bölgeden alım heyetlerini getirerek alıcı ve satıcı buluşturmayı hedefledik. Başarılı geçen fuarımızın gerek ilimiz gerek ülkemiz ekonomisine büyük katkıları oldu” dedi. 

Tekstil fuarında, bölgede henüz üretimin istenilen seviyede olmadığını gördüklerini dile getiren Güler, “Marka çıkaracak ve fuarlarda ürün bağlantısı yapacak firmamız yok. Bölgede üretim yapan firmalarımız daha çok fason üzerine çalışmaktadır. Dolayısıyla her üreten firma zaten bağlantısını yapmış. Sadece sipariş aldığı ürünleri yapıyor. Bölgede yaklaşık binin üzerinde üretim yapan firma gördük ama bu firmaların ürün, makine, iplik ve boya gibi tedariklerde zorlandıklarını gördük. Bu konuda yoğun talep aldık ve İnşallah ileriki yıllarda tekstil makineleri ve ihtiyaçları fuarını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

12-15 Nisan tarihleri arasında 9’uncu İnşaat ve Mobilya Fuarını gerçekleştireceklerini belirten Güler, “Fuarın özellikle bu sene daha renkli geçmesi için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Van’ın 100. Yılı olması hasebiyle bu fuarda her ziyaretçimize sürpriz hediyelerimiz olacak. Yaklaşık 3 bin ziyaretçiye hediye dağıtacağız. Dolayısıyla gelen ziyaretçiler hem fuardaki güzellikleri görecek hem de eli boş dönmeyecek. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Gerek ülke genelinden gerek İran’dan yoğun bir katılım olmasını bekliyoruz. Yine 26-29 Nisan tarihinde bölgenin en büyük tarım fuarını gerçekleştireceğiz. Bu yıl hedefimiz, Van’da organize ettiğimiz fuarlarla ses getirmektir. Van’ı fuar merkezi haline getirdik, daha çok uluslararası fuarlar yapmak hedefiyle yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.(İHA)

Editör: Wan Haber