Van Büyükşehir Belediyespor bugün Ankara TCDD Stadında Ankara Demirspor ile 2. Yarının ilk maçına çıktı. VanBüyükşehir Belediyespor Yeni Teknik Direktör Feyyaz Uçar ve yeni transferleri ile ilk maçında Ankara Demirspor maçında 1-1 berabere kaldı. 

Sezon başında lige şampiyonluk parolası ile çıkan ve bu paroladan yaptığı yanlış Teknik Yönetim ve yanlış transfer politikası yüzünden ligin 1. Devresinde 24 puanla 12. Sırada bitirdi. Yeni Yönetim, yeni Teknik Heyet ve yeni transferler ile 2. Devreye iddialı başlamak isteyen Van Büyükşehir Belediyespor deplasman da Ankara Demirspor’dan 1 puan aldı. 

Van Büyükşehir Belediyespor maçın ilk yarısında istediği futbolu sergileyemeyince 40. Dakikada Hasan Ahmet Sari’nin penaltıdan attığı gol ile  0-1 yenik duruma düştü. İkinci devrenin başlaması ile birlikte oyuna daha hakim daha istekli başlayan Van Büyükşehir Belediyespor 72 Dakikada yeni transfer Gökhan Ünal’ın attığı golle durumu 1-1 getirdi. Maçta başka gol olmayınca maç 1-1’lik sokarla sona erdi. Van Büyükşehir Belediyespor Ankara Demirspor’dan aldığı bir Puan ile puanını 25’e çakardı. 

Maçtan Dakikalar:

Maçın 8. dakikasında Ankara Demir atağında Burak'ın vuruşunda top direğe çarparak uzaklaştı. 

14. dakikada Ankara Demirspor'un bir diğer atağında Sabahattin'den önce Fahrettin topa müdahale etti.

20. dakikada gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında, Emrah Tacir sağdan kale alanına ortaladı, Gökhan Ünal ve Cemal'den önce kaleci topu kontrol etti.

22. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor bu kez Mutlu ve Serar''ın paslaşması ile atağa kalktı. Haydar Deniz'in pasında top ceza alanında Gökhan Ünal'a gelmeden, Adem topu uzaklaştırdı.

27. dakikada gelişen Ankara Demirspor atağında, Burak'ın ortasında kaleci Onur çıkıp topu uzaklaştırdı.

29. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor savunmasında Mutlu göğsüyle topu arkadaşına kazandırmak isterken, top Ankara Demirspor'da Sebahattin'in önünde kaldı, bu oyuncunun vuruşunda kaleci Onur gole izin vermedi.

31. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor sağ kanattan Serdar ile atağa kalktı. Bu oyuncunun ortasında topun atıldığı yerde kimse yoktu.

38. dakikada Ankara Demirspor penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Ahmet takımını öne geçirdi: 1-0

Maçta başka pozisyon olmadı ve ev sahibi ekip ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

53. dakikada maçın en net pozisyonlarından birini Van Büyükşehir Belediyespor Emrah Tacir ile yakaladı. Bu oyuncu kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlara yollayamadı.

56. dakikada Gökhan Ünal ve Emrah tacir paslaşmasında, Emrah yerde kaldı ve bu pozisyon da sonuçsuz kalmış oldu.

58. dakikada Ankara Demir atağında, Sabahattin şık bir çalımla orta sahadan aldığı topla ceza alanı içine kadar girdi, vuruşunda kaleci Onur gole izin vermedi.

60. dakikada Ankara Demirspor'dan Adem sarı kart gördü.

71. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor eşitliği sağladı. Yeni transfer Gökhan Ünal'ın ceza alanı içinde şık bir vuruşla attığı golle, maçta eşitlik sağlandı:1-1

78. dakikada gelişen Ankara Demirspor atağında top ceza alanı içinde karambolde kaldı, Temel son anda uzaklaştırdı.

85. dakikada, Van Büyükşehir Belediyespor’da golü atan Gökhan Gönül, yerini Onur Bektaş'a bıraktı. Taraftarla ise Gökhan'ı alkışlarla tebrik etti.

88. dakikada gelişen Ankara Demirspor atağında, Burak'ın vuruşunda top az farkla auta gitti, kaleci Onur ise kısa bir sakatlık yaşadı.

90. dakikada Ankara Demirspor atağında, kaleci Onur son anda topun ağlara gitmesini önledi.

Maç 1-1’lik skorla bitti. 

KAYNAK: BİSESVAN

 

Editör: Wan Haber