Daha sağlıklı bir ortama kavuşmak istediğini belirten Tekçi, maddi imkanlarının olmadığını, tedavi süreci ve ev yapımı konusunda duyarlı vatandaşlardan destek beklediğini söyledi.

Yuksekovagundem.org'da yer alan habere göre, Yüksekova'ya bağlı Cumhuriyet Mahallesi Kani Heyder mevkiinde yaşayan Tekçi ailesi, zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor. 3 yıl önce ağır hastalığa yakalanan Hüseyin Tekçi(38), imkanları olmadığı için akrabası tarafından verilen bir garajı eve çevirerek ailesi ile beraber yaşamaya başladı.

Hastalığı nedeni ile yazın serin kışın da sıcak bir ortamda olması gerektiğini belirten Tekçi, yakınları tarafından kendisine arsa verildiğini ancak ev inşa edecek maddi durumunun olmadığını belirtti. 

Yanındakilerin verdiği destek ile yürüyebilen Tekçi, evde tuvalet olmadığını, lavabo ihtiyacını metrelerce ötedeki tuvalete giderek karşıladığını kaydetti.

Tekçi, "Tek başıma yürüyemiyorum. Günün hangi saati olursa olsun ailem yada akrabalarımın desteği ile tuvalete gidebiliyorum. Tuvalet çok uzak ve uzaklığı beni zorluyor. Yeni bir ev yapma imkanım olsa hem tuvalet derdinden kurtulurum, hem daha sağlıklı bir ortamda ailemle beraber yaşarım. Kış mevsiminde burda kalırsak sağlığım çok olumsuz yönde etkilenir" dedi.Tekçi'nin eşi Misri Tekçi, 3 yıldır Van ve Ankara illeri başta olmak üzere birçok hastaneye gittiklerini dile getirerek, "2 yıldır garajda yaşıyoruz. Lavabo evimize çok uzak, eşim hasta olduğu için zor götürüyorum. Burada yaşam şartlarımız çok zor. 4 çocuğum var, maddi durumumuz çok kötü . Çalışacak hiç kimsemiz yok, buradan hayırseverlere sesleniyorum; akrabalarımız tarafından bize ev yapmamız için arsa verildi ancak ev yapacak durumumuz yok. Yetkililerin ve duyarlı vatandaşların hem tedavi sürecinde hem de ev yapımında bize yardım etmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Tekçi'nin kardeşi Muharrem Tekçi ise, "Ayda 4 kez Van'a gidiyoruz. Gidiş gelişlerimiz de çok masraflı oluyor. İmkânlarımızda çok az, Şuanda garajda yaşıyorlar, imkanlarımız olmadığı için ev yapamıyoruz. Duyarlı vatandaşlardan ve yetkililerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

TEKÇİ AİLESİNE ULAŞMAK İSTEYENLER İÇİN 
İLETİŞİM
: 0544 677 01 22 (Muharrem Tekçi )

Editör: Wan Haber