Cep telefonlarınıza ya da diğer mobil cihazlarınıza aşağıdaki gibi gelebilecek olan mesajlar sahtedir, kesinlikle bu tip mesajlara itibar edilmemelidir! Mesajı gönderen kişi şikayet edilmeli, ve derhal engellenmelidir.” Denildi.

Bundan birkaç gün önce yine aynı şekilde Emniyet Genel Müdürlüğü siber suçlarla mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan bir başka uyarıda vatandaşların Whatsapp uygulamalarına “Size bir kod gönderdik, doğrulama kodunu 6 haneli olarak yazar mısınız? “ şeklinde bir mesaj gönderildiğini, vatandaşların, kendilerine gelen 6 haneli rakamları karşı tarafa yazması halinde direkt bütün hesaplarının karşı tarafın eline geçeceği, bu durum, çok büyüyk mağduriyetlerin yaşanmasına da sebep olmaktadır.

Bir platform dünya üzerinde ne kadar çok aboneye sahip olursa diğer taraftan tehlikeli olması da o derece çok olacaktır. Bu nedenle özellikle de yakın zaman içerisinde Mark Zuckerberg yönetimindeki Facebook’un bünyesine katmış olduğu Whatsapp uygulaması hemen herkesin cebine girdi.

Dolandırıcılık faaliyetleri için kullanılan Whatsapp uygulamasından herhangi bir vatandaşa gönderilen bir linkin özellikle de açılmaması ya da makale içerisinde belirtilen uyarılara kesinlikle vatandaşların dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü siber suçlarla mücadele Dairesi Başkanlığı Özellikle de dünyanın en çok abonesi bulunan anlık mesajlaşma Platformu Whatsapp uygulamasının tehlikeli faaliyetler açısından kullanıldığına dikkat çekerek, vatandaşlara bu tip mesajlara kesinlikle itibar etmemeleri gerektiği hususunda uyarılarda bulundu.

Editör: Wan Haber