Dünyanın en kaliteli ve en popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp bütün dünya kamuoyunda tepki çeken kararlarının ardından darbe yemeye başladı.

 Whatsapp’ın, kullanıcılarına yönelik zorunlu güncelleme kararının sonrasında uygulama mağazalarında yapılan sıralamalarda Whatsapp’ın zirveyi kaybettiği belirlendi.

En Son Sıralamada Hangi Uygulamalar Var?

Dünyaca ünlü mobil cihaz üretimi firması uygulama mağazası Apple, App Store uygulamasında Türkiye’de en çok tercih edilen ve indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında ise ilk sırada TELEGRAM MESSENGER bulunuyor.

Bu durumun yaşamasının sebebi Whatsapp’ın kullanıcılarının kişisel verilerini ve diğer bilgilerini Facebook platformu ile paylaşmasının zorunluluk halini almasaydı.

 Kullanıcılar, kişisel verilerini ve diğer bilgilerini Facebook platformu ile paylaşmak istemedikleri için Whatsapp’ı artık App Store ve Play Store gibi uygulamalardan indirmeyi tercih etmiyor. Bu durum, Whatsapp’ın zirveyi kaybetmesine sebep oldu.

Sadece Bununla Da Sınırlı Değil

Whatsapp sözleşmesi bütün kullanıcıların cep telefonlarına bir uyarı mesajı şeklinde gönderildikten sonra bütün dünyada başta olmak üzere Türkiye’deki kullanıcılarda Telegram Messenger uygulamasından sonra Tesla İle SpaceX Ceo'su Elon Musk'ın WhatsApp’a alternatif olarak önerdiği SİGNAL uygulaması yer alıyor.

İlk ikiliden sonra dünya çapında normal mesajlaşma amacıyla kullanılan pek çok uygulama mevcuttur. Tüm bunlar göz önüne alındığında makalenin başında da belirtildiği gibi Whatsapp’ın kullanıcıların bilgilerini Facebook ile paylaşması skandalından sonra yeni uygulamalar bundan sonra geliştirilmeye devam edilecek gibi görünüyor.

Editör: Wan Haber