Dünyanın en çok abonesine sahip olan ve en popüler sosyal medya platformlarından ikisi olan Facebook ile Instagram, Çin takvim sisteminin 12 senelik hayvan döngüsünün 2. senesini temsil eden öküz yılı açısından mobil uygulamalarına çeşitli etiketler ve artırılmış gerçeklik efektleri ekledi.

An itibari ile kullanıcılar, Instagram hesaplarını son sürüme güncellediklerinde, hikayeler satırının en başında üzerinde kırmızı renkli bir öküz simgesi bulunan bir hikaye görecekler.

Bu hikaye açıldığında ise takip ettikleri hesapların İnstagramın öküz yılı etiketi ya da filtrelerini barındıran hikayelerini art arda görüntüleyebilirler.

Öküz Yılı Nedir?

Öküz yıllı, herkesin kullanmış olduğu miladi takvimin yanı sıra aynı zamanda kendi takvim sistemine de sahip olan Çin devletinin 12 senelik hayvan takvimi döngüsünde ikinci sırada bulunuyor. Kaplan, öküz, Tavşan, Fare, ejderha, at, koyun, yılan, horoz, köpek, maymun, domuz, yılandan oluşan 12 hayvanlı Çin takviminde öküzler, istikrarlı ve güvenilir bir şekilde kabul edildikleri için ayrıca görevlerine yaklaşmalarında sistematik ya da düzenleyici oldukları açısından yer almaktadır...

 Instagram Öküz Yılı Etiketi Nasıl Kullanılır?

  • Birinci adım olarak Instagram uygulaması açılır.
  • İkinci adım olarak hikaye oluşturma ekranına gelinir.
  • Üçüncü adımda ise hikayeye eklemek amacıyla bir fotoğraf çekilir veya galeriden bir fotoğraf seçimi yapılır.
  • Dördüncü adım olarak ekrana dokunularak parmak ile yukarı kaydırılır.
  • Beşinci adımda ise en üstte bulunan üç öküz yılı etiketinden biri seçilir.
Editör: Wan Haber