Hal böyle olunca özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada yerli ve milli mesajlaşma uygulamalarına daha fazla önem verilmesi ve bu uygulamaların kullanılması gerektiği açıklandı.

Whatsapp’ın yerine alternatif uygulamaları kullanmak isteyen vatandaşlar, dedi uygulamasını araştırıyor. Peki dedi uygulaması nedir, dedi yerli midir, sahibi kimdir? işte tüm bu soruların cevaplarını bu makalede sizler için araştırdık.

Dedi Uygulaması Nedir?

Dedi uygulaması iOS ve Android işletim cihazlarında anlık mesajlaşma uygulaması olarak kullanılıyor. Kişilerin aileleri ile veya arkadaşlarıyla çok hızlı bir şekilde iletişim kurmasına olanak tanır.

Dedi uygulaması mesajlaşma iletişiminin haricinde yüksek kalitede sesli ve görüntülü arama özelliği de sunmaktadır. Sohbetlerde anlık konum, multimedya, ses, video gibi öğelerin çok kolay bir şekilde gönderilmesini sağlar.

Dedi uygulamasında grup sohbeti imkanı da tanımaktadır. Mesajlar uçtan uca şifrelenir ve korunur. Böylelikle güvenli ortamı oluşturur ve kullanıcıların sildikleri mesajlar belli bir süre boyunca uygulamada saklı kalacaktır, istediğiniz zaman ulaşamıyorsunuz.

Dedi Uygulaması Özellikleri Nelerdir?

  • Sesli ve görüntülü arama avantajı sağlar.
  • Ses, video, belge, konum gönderimi sağlar.
  • Kullanıcıların grup halinde Sohbet etmesini sağlar.
  • Bütün mesajlar uçtan uca şifreleme ve saklanır.

Dedi uygulaması Sahibi kimdir? Dedi uygulaması yerli midir?

Bilgi teknolojileri ve internet güvenliği Derneği’nin whatsapp’a alternatif olarak sunduğu bir uygulamadır, yerli bir uygulamadır.

Editör: Wan Haber