2021 senesinin ilk haftasında Apple yayınlamış olduğu rapor ile App Store uygulamasında bir rekora imza attığını duyurdu. Uygulama mağazasında yeni senenin ilk gününde yarım milyar dolardan fazla harcama yapıldı.

Covid-19 pandemisi sebebiyle dünya çapında yaşayan insanlar artık evlerinde daha fazla vakit geçirmek zorunda kaldı. Bu sebeple kimi insanlar kitap okurken kimileri de mobil oyun ve uygulamalara yönelmeyi tercih etti. Türkiye dahil olmak üzere yılbaşında sokağa çıkma kısıtlamaları olan pek çok ülkede akıllı telefon kullanıcıları ücretsiz uygulamaların yanı sıra aynı zamanda ücretli uygulamalar da para harcamaya başladı.

Özellikle de Apple şirketinin uygulama mağazasında son zamanlarda pek çok harcama yapıldı. Apple Yeni yayınlanmış olduğu raporda kullanıcıların App Store uygulamasında bir günde yarım milyar dolardan fazla harcama yaptıkları açıklandı.

Apple yayınlamış olduğu yeni bir bildiride Özellikle de Noel ve yeni senenin ilk günlerinde yapılan harcamaların oldukça fazla olduğunu gözler önüne Serdi. Açıklanan sayıya göre sadece yeni yılın ilk gününde ücretli uygulama oyun ya da uygulama içi satın alım yapan kişiler. App Store uygulamasında 540 milyon dolarlık harcama yaptı. Bu rakam App Store için yepyeni bir rekor oldu.

Tüketicilerin App Store uygulaması üzerinden başta olun uygulamaları olmak üzere pek çok kategoride gereksinimlerini karşılamak amacıyla uygulamayı ücretli bir şekilde indirip faydalandıkları tespit edildi.

Editör: Wan Haber