Ağrı merkezli operasyonda Van, Tekirdağ ve İran'ı kapsayan uluslararası düzeyde göçmen kaçakçılığı organize edildiği tespit edildi. 

YAKALAMA İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, Ağrı merkezli, komşu İran ülkesi ile Van ve Tekirdağ illerini kapsayan uluslararası düzeyde göçmen kaçakçılığını organize eden şüpheli kişilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı. 

26 KİŞİ ADRESLERİNDE GÖZALTINA ALINDI

Teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekipler, drone desteğiyle eş zamanlı düzenledikleri operasyonda, haklarında yakalama kararı bulunan 26 kişiyi adreslerinde gözaltına aldı.

SİLAH VE BELGELER ELE GEÇİRİLDİ

Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda sahte belge düzenlenmesinde kullanılan kaşe, numaratör, baskı makinaları, bilgisayar, çok sayıda sahte pasaport ile sahte ikamet izin belgesi, bir kurusıkı tabanca, bir silah ve bu silahlara ait fişekler ele geçirildi.

642 GÖÇMENE İŞLEM

Operasyonda, yurda yasa dışı yollarla giriş yaptıkları tespit edilen 642 göçmen de yakalanarak haklarında işlem yapıldı, 26 araca el konuldu. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 26 zanlı, savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. AA

Editör: Wan Haber